top of page

Datum zadnje objave

19. 05. 2023

iStock-608527816 LOGO Društva Moldavit 13 transparent.png

MOLDAVIT💚KAMEN💚LJUBEZNI

29.8.2019

LJUBI obiskovalci spletnih strani Društva Moldavit. Vljudno vas naprošamo, da ob komentiranju na straneh ne uporabljate grdih in neprimernih besed. Obdržite spoštovanje do soljudi. Naše strani želimo ohraniti čim bolj čiste - tako kot Energijo, ki prihaja iz Moldavita.

 

Če želite prispevati k svetovni promociji Zvezdnih Kamnov, kateri so namenjeni zdravljenju Celega Planeta, boste našli veliko kakovostnih Moldavitov in številnih drugih kakovostnih Impaktitov na: https://www.zvezdnikamni.com/ ali https://www.moldavit.si/

 

Društvo brez državne pomoči financira lastne odprave in se vsako leto odpravi v najbolj odročne kraje sveta iskat Kamne. Sami financiramo prevode v 3 jezike in se resnično trudimo po najboljših močeh. Vse, kar počnemo, je namenjeno Ozdravitvi Celotnega Planeta.

 

Nikakor in nikoli NE podpiramo nobenega nakita, še posebej ogabnega nakita iz Moldavitov (kače, žični ovoji, uhani, prstani, ogabne kristalne lobanje itd.) in NE podpiramo uničevanja Kamnov z rezbarijami in laserskim brušenjem!!! V kolikor iščete takšne stvari vas bo skupina Moldavite Society (https://www.facebook.com/groups/molda...), ki podpira takšne nizkotnosti sprejela z odprtimi rokami. V Sloveniji in po vsem svetu obstajajo številni drugi posamezniki oziroma prodajalci s Kristali, kjer lahko po podobnih vrednostih najdete Moldavite in ostale Zvezdne Kamne vendar vsi ti prodajalci delajo v prvi vrsti zase in za svojo materialno blaginjo. Pri vseh boste našli prave Moldavite s podobnimi ali nižjimi cenami in vsi vas bodo enako sprejeli s širokim nasmehom in odprtimi rokami.

 

Prav tako NE podpiramo čaščenja in malikovanja Kamnov, ne glede na to, da je Moldavit najmočnejši Energetski Kamen na Zemlji. Do Kamna in do njegove naravne oblike imamo veliko spoštovanje in močno verjamemo, da bo Ljubezen, ki izhaja iz Moldavita, zmagala nad temo samoljubja in praznine Duha, ki se je razširila po vsem svetu.

 

💚💚💚

 

Hvala za razumevanje in uživajte ob ogledu videa.

Sporočamo vam, da smo 13. februarja 2014 ustanovili MOLDAVIT - Društvo za Ozaveščanje in Zdravljenje našega Planeta. Naši začetki so bili brez kakršnih koli finančnih sredstev, imeli smo le naša SRCA, katera so nam narekovala, da smo vztrajali v vseh najtežjih razmerah z našo neomajno vero in s pomočjo ZVEZDNIH KAMNOV. Pot katero smo morali prehoditi je bila zelo trda. Danes so potekla 3 leta od naših začetkov na Ljubjanskih tržnicah pa vse do najprestižnejše razstave Kristalov v ZDA.

 

V treh letih smo bili na raziskovalnih odpravah na Tajskem, Filipinih, Kazahstanu, dvakrat v Kolumbiji in Arizoni, dvakrat na srečanju v Franciji, enkrat v Nemčiji in 14 krat na Češkem. ZVEZDNE KAMNE smo razstavljali: 3 krat v Tržiču, 3 krat v Celju, Kopru, 2 krat v Ljubljani, Gornji Radgoni, Lipici, Opatiji, 3 krat v Zagrebu, Beogradu, Bolonji, Veroni, 2 krat v Parizu in 2 krat v Tucsonu.

 

Dobili smo povabilo, da razstavimo naše SVETLOBNE ZVEZDNE KAMNE ob mednarodnem letu SVETLOBE 2015 v Prirodoslovnem muzeju Slovenije ter na mednarodni konferenci Joge v Ljubljani. Sodelovali smo tudi na raznih okroglih mizah ter televizijski oddaji.

 

Leta 2014 smo ustanovili spletno stran v 3 jezikih katero smo prenovili leta 2016, prav tako imamo 3 spletne strani v 3 jezikih na socialnih omrežjih FB, prisotni smo tudi na Google +, Instagram-u in Twitter-ju. Skupno nas ta trenutek na socialnih omrežjih spremlja več kot 26 000 ljudi iz celega sveta.

 

Zelo nas veseli, da smo v Sončnih Vratih objavili 90 duhovnih objav v Slovenskem jeziku (avtorjev - Jakoba Lorberja in naslednika njegovih del Gottfied Mayehofferja), 87 duhovnih objav v Angleškem jeziku ter 15 duhovnih objav v Hrvaškem in Srbskem jeziku zgoraj omenjenih avtorjev.

 

Postopoma obnavljamo Kmetijo Moldavit, katera bo v prihodnosti (ko bodo razmere dopuščale) postala stičišče sorodnih duš - oziroma duš dvojčic.

Cilji za prihajajoče leto so zapisani v ZVEZDAH vas bomo pa kot do sedaj sprotno obveščali o naših aktivnostih.

 

Najlepši PRISRČEN Pozdrav in Blagoslov iz Arizone.
Ekipa Moldavit

RUDNIKI SMARAGDOV V KOLUMBIJI 2017

Smaragd – eden izmed najlepših zemeljskih Kristalov Zelene barve, katerega so izkopavali že Azteki ter jih uporabljali izključno le v duhovne namene, je že od nekdaj zelo privlačen za vse civilizacije in ljudstva, ki so se z njim srečala. Njegov mistični izvor v Kolumbijskih Gorah pa mu daje tisto posebnost, katera buri duhove in žene ljudi, da ga že tisočletja iščejo kljub vsem nevarnostim, ki jim prežijo.

Na zadnji odpravi Društva Moldavit smo obiskali vse rudnike Smaragdov v Kolumbiji in sicer rudnike Muzo in rudnike Chivor, ki se nahajajo v odročnih začetnih predelih Kolumbijske Gorske verige Andov na področju pokrajine Boyaca. Zanimalo nas je, kako in na kakšen način poteka izkopavanje tega prečudovitega, in redkega Zelenega Kristala, predvsem pa smo naredili to raziskovalno odpravo, da podpremo lokalne rudarje in ne velike korporacije oziroma privatne lastnike največjih rudnikov in preprodajalce Emerald Trade Centra.

Sama pot do teh odročnih predelov je zelo dolga, težka in nevarna z vidika zelo slabih cest, predvsem na strmih predelih Kolumbijskih gora. Razlog zakaj pravimo Kolumbijske Gore (Andi), ker so hribi na več področjih kljub manjši nadmorski višini neverjetno strmi, skalnati in razvejani z globokimi rečnimi dolinami in strmimi vrhovi, ki se prepletajo s prečudovitimi Kolumbijskimi gozdovi polnimi velikih slapov in rečnih strug. Najlepše pa je bilo opazovati igre meglic nad gozdovi, kjer se naravni duhovi povišajo in potujejo nad zemljo ter opazujejo vse naše misli in SRCA.

 

Prvi rudnik, ki smo ga obiskali je oddaljen cca. 10 km od zelo odročnega in revnega mesta Muzo. Pot nas je peljala 200 km severno od Bogote, od tega pa je bilo kar 80 km nevarnih cest. Največje rudnike na področju mesta Muzo imajo v lasti Ameriške korporacije in zasebni lastniki. Rudarji iz lokalnega mesta so v večini zaposleni pri svojih bogatih delodajalcih. Njihova povprečna plača znaša cca. 250 eur mesečno za opravljanje enega izmed najnevarnejših del, pri določenih lastnikih rudnikov tudi v zelo slabih delovnih pogojih z minimalnim prezračevalnim sistemom. Veseli nas, da smo se odločili za obisk teh odročnih pokrajin in Smaragd kupili od lokalnih rudarjev ter s tem vsaj malo pomagali izboljšati njihov življenjski položaj. Predvsem na področju Muzo rudnikov je zelo malo povpraševanja po Smaragdih pri lokalnih prebivalcih, saj je leta 2012 prišlo do strelskega obračuna med Ameriškimi in Kolumbijskimi interesi, kar je občutno vplivalo na življenjski standard lokalnega prebivalstva ter še dodatno poslabšalo njihov že tako nezavidljiv položaj.

Drugi rudnik, ki smo ga obiskali je na območju mesta Chivor. Pot do tega rudnika je resnično neverjetno čudovita, navkljub ostalim cestnim nevarnostim. Mesto Chivor je od Bogote oddaljeno prav tako cca. 200 km, leži pa bolj na severovzhodu. Nekaj večjih rudnikov na tem območju je v lasti Kolumbijske vlade, nekaj pa v lasti preprostih rudarjev, kar je bilo tudi najlepše presenečanje naše odprave. V slednjih rudarji nimajo rednega mesečnega dohodka, temveč ostanejo vsi Smaragdi, ki jih izkopljejo v njihovi lasti. Tudi tukaj smo podprli lokalno prebivalstvo z nakupom Smaragda, v zahvalo pa so nam razkazali dva rudnika ter nas poučili kako dejansko poteka izkopavanje Smaragdov.

Na odpravi nam je uspelo dobiti nekaj zelo lepih primerkov tega redkega in energetsko zelo močnega kristala, katerega si lahko ogledate na naših spletnih straneh, z načinom naše odprave pa smo ohranili njegovo nedolžno lepoto in čistost bistva.


onohej zlatove

 

Z veseljem Vam sporočamo, da se bo društvo udeležilo 10. sejma Altermed 2014, ki bo potekal od 14 - 16 marca v Celju. Več informacij na spletnem naslovu: 
http://www.ce-sejem.si/sejmi/2014/pomladanski-trojcek/10-sejem-altermed

Vljudno vas vabimo na sejem Ezoterike v Opatiji - Hrvaška na 22. in 23. marca 2014 v Hotel Ambasador, kjer bo društvo predstavilo svoje delovanje,

razstavo redkih meteoritov in zdravilnih Mandal. Več informacij

na spletni strani: http://www.svijetezoterije.org/

Vabimo Vas na 8. mednarodni sejem zbirateljstva - Collecta, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 27. - 29. marca. Društvo bo na

sejmu razstavljalo in posredovalo redke dragocene meteorite.

Več informacij o sejmu dobite na spletni strani:

 http://www.collecta.si/

Vljudno vabljeni na 42. mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja od 10. do 11. maja 2014 v dvorani Tržiških olimpijcev Tržič. Več informacij

dobite na uradni spletni strani sejma: 

 http://www.minfos.si/

Društvo se udeležuje 16. mednarodnega sejma dragih in poldragih kamnov - Mineral expo, od 17. do 18. maja v Zagrebu. Več informacij

na uradni spletni strani sejma:

 http://www.mineralexpo.hr/index.html

Vabimo vas, da nas obiščete na največji obalni prireditvi Rumena noč, katera se bo odvijala od petka 1.8. do nedelje 3.8.2014 na glavni promenadi

mesta Koper. Društvo bo predstavilo svoje delovanje,

zdravilne meteorite in ezoterične pripomočke.

 http://www.napovednik.com/dogodek300754_rumena_noc

Z veseljem vam sporočamo, da se bo društvo udeležilo 52. mednarodnega sejma AGRA v Gornji Radgoni, ki bo potekal od 23. do 28. avgusta 2014. Več

informacij o sejmu lahko najdete na uradni spletni strani: 

 http://www.pomurski-sejem.si/

Tradicionalni Dan Kobilarne Lipica s svojim bogatim in pestrim programom bo letos že 18. leto zapored odlična priložnost za obisk Kobilarne Lipica in celo vrsto zanimivih doživetij. Ponosni koraki belih lipicanskih žrebcev, zvedavi pogledi črnih lipicanskih žrebet, priložnost za odkrivanje 434-letne dediščine v sproščenem vzdušju jeseni. V takšnem vzdušju smo se v društvu odzvali povabilu Kobilarne Lipica, da predstavimo redke meteorite, drage kamne, zdravilne Mandale in ostale ezoterične pripomočke. Vabljeni 14. septembra na nepozaben dan v Lipico.

 http://www.lipica.org/si/dogodki/2014/09/14/75-Dan-Kobilarne-Lipica

Vabimo vas, da se nam pridružite na Ljubljana Yoga conference 2014, od 3 do 5 oktobra v Hotelu Mons, kjer bomo predstavili zbirke redkih kamnov, zdravilnih mandal in ostalih ezoteričnih pripomočkov. Vljudno vabljeni na

konferenco z najboljšimi svetovnimi učitelji joge.

 http://www.ljubljanayogaconference.com/sl/

Vljudno vabljeni na 45. sejem Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 13. do 16. novembra 2014. Tradicionalni sejem je eden največjih

in najbolj obiskanih tovrstnih sejmov v Sloveniji z več kot 22 000 obiskovalci in 313 razstavljavci iz 17 držav.  Našli nas boste pri

glavnem vhodu v halo A. 

 http://www.narava-zdravje.si/za-obiskovalce/domov/

Spoštovani člani, podporniki in prijatelji Društva Moldavit,

 

 v drugi polovici meseca decembra 2014 bomo na osrednji

ljubljanski tržnici prisotni vsak dan od 12 do 22 ure.

Vsem vse dobro in mir celemu planetu.


Najlepši Prisrčen pozdrav,
Društvo Moldavit

Spoštovani ljubitelji Zvezdnih Kamnov,
 

Sporočamo vam, da smo na spletni strani Društva s 7. februarjem 2015 pričeli objavljati besedila z duhovnim ozaveščanjem, za vse tiste, ki vas to zanima

s srcem. Objavljali bomo enkrat tedensko in sicer ob sobotah.

Objave najdete pod rubriko "Sončna Vrata". 

Spoštovani ljubitelji in podporniki Društva Moldavit,


Vabimo vas, da nas obiščete na prenovljenem sejmu Altermed, ki bo potekal od 13. do 15. marca 2015 v Celju (Dvorana K). Sejem se lahko pohvali z več kot 20.000 obiskovalci v treh sejemskih dneh. Društvo Moldavit bo

razstavilo bogato zbirko redkih zdravilnih Zvezdnih Kamnov

(meteoritov) iz vseh kontinentov, zdravilne Mandale

narejene s prosto roko, Palo Santo - Sveti Les iz

Južne Amerike (Kolumbija), ročno izdelane

Bumerange in ostale ezoterične in

aerodinamične pripomočke.

 http://www.ce-sejem.si/

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

Zahvaljujemo se vam za obisk in podporo na najlepšem sejmu alternativne medicine v Sloveniji. Želimo vam, da vzpostavite najmočnejše

povezave s svojimi novimi kamni.

Prisrčen pozdrav, 
Društvo Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

do 2. aprila smo v Društvu Moldavit delno odsotni

zaradi ekspedicije v Južno Ameriko.

Prisrčen pozdrav,
Društvo Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

sporočamo vam, da smo do 2. maja delno odsotni zaradi Društvene odprave v Azijo in v tem času ne bomo pošiljali kamnov in ostalih ezoteričnih in

športnih pripomočkov po pošti. Vas pa vljudno vabimo, da

nas osebno obiščete v prostorih Društva.

Prisrčen pozdrav in blagoslov,
Ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

Vabimo vas, da nas obiščete na 43. mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja v Tržiču. Sejem bo potekal od 9. do 10. maja 2015 v dvorani tržiških olimpijcev. Društvo Moldavit bo razstavilo eno izmed največjih in

najbolj bogatih svetovnih zbirk Zvezdnih Kamnov. Več o sejmu

si lahko preberete na uradni strani MINFOS, TD Tržič:
http://www.trzic.info/43-minfos/

Prisrčno vabljeni.
Ekipa Društva Moldavit

Svetlobni pozdrav vsem članom, podpornikom in ljubiteljem meteoritov,

društvo se udeležuje 17. mednarodnega sejma dragih in poldragih kamnov Mineral EXPO Zagreb, ki bo potekal od 16. do 17. maja. Mineral EXPO je

največji tradicionalni sejem na Hrvaškem. Več informacij lahko

najdete na uradni spletni strani:
http://www.mineralexpo.hr/index.html

Prisrčno vabljeni.
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani in podporniki Društva Moldavit,

zahvaljujemo se vam za udeležbo in podporo na največjem mednarodnem

sejmu dragih in poldragih kamnov na Hrvaškem. Energija Svetlobne človeške kristalne Mandale, ki je v nastajanju je ustvarila nove koncentrične kroge Ljubezni. Blagoslov Svetlobe in Ljubezni vsem Bratom in Sestram na Hrvaškem, našemu celemu planetu ter vsem planetom
našega neskončnega vesolja.

Prisrčen pozdrav,
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

obveščamo vas, da smo se na srečanju v Franciji dobili z ruskimi in francoskimi geologi, kjer smo prejeli eno izmed lepših zbirk naj kvalitetnejših Libijskih Zlatih Tektitov. Te kamne vam lahko ponudimo na ogled oziroma imate možnost, da pridete do visoko energetskih kamnov, kateri močno posijejo v vaše življenje z žarki zlate svetlobe. Večina kamnov je bila
pridobljena iz geoloških odprav 
v 70 letih prejšnjega
stoletja. 

Ekipa Društva Moldvit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov, 

pričeli smo z zbiranjem prostovoljnih prispevkov za postavitev terase in kuhinje na kmetiji Društva Moldavit (pod Golavo v Mariji Reki nad Preboldom). Vsi z lesarskimi izkušnjami vabljeni, da se nam pridružite. Projekt je namenjen, da se lahko srečujemo na eni izmed najlepših energetskih točk, med hribi, v središču naravnega življenja. Prav tako zbiramo donacije za ekspedicije v Kazahstan in določene otoke v Indoneziji. V ta namen smo tudi dali popuste na skoraj vse naše Zvezdne kamne. AKCIJA bo trajala do konca avgusta.

V kolikor čutite, da bi radi pomagali nam lahko nakažete prispevke na tekoči račun društva: SI56 0510 0801 3800 667 - BIC: ABANSI2X ali preko PayPal-a na: info@moldavit.si, ali pa pošljete denar v kuverti na naslov: Društvo Moldavit, Trubarjeva cesta 61, 1000 Ljubljana. Vse zbrane donacije od kamnov bodo porabljene za realizacijo teh dveh projektov.  

Za pretekle donacije in različno pomoč se vam najlepše zahvaljujemo, saj brez vas Društvo ne bi obstajalo. 

Prejmite blagoslov najvišje Svetlobe, kakor tudi vsi, ki so okoli vas. 

Topel Svetlobni objem,
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Gora,

prejeli smo povabilo izkušenih gornikov k udeležbi pohoda na Veliki Klek ali Grossglockner, najvišji vrh Avstrije (3798m). Naše izhodišče je bilo iz Neues Lucknerhaus na 1918 metrih nadmorske višine. Vzpon smo pričeli ob hudourniškem potoku Kodnitzbach in se po njegovi desni strani strmo vpenjali proti ledeniku Teischnitz-Kees. Po prečkanju ledenika smo pot nadaljevali do koče Erzherzog Johann Hütte (3454m). Tam smo si nadeli polno alpinistično opremo ter se pričeli strmo vzpenjati po ledeniku Koednitz-Kees. Na vrhu ledenika smo odložili dereze in cepine ter pričeli z varovanim plezanjem na Kleinglockner. Ob dosegu le tega sta pot do vrha nadaljevala le še najizkušenejša gornika v naši skupini medtem, ko smo drugi uživali v razgledu iz Malega Kleka, ki je 30m pod vrhom Velikega Kleka (Grossglocknerja). Sestop smo opravili po levi strani ledenika Teischnitz-Kees. Bilo je nepopisljivo lepo in čudovito vendar priporočamo vzpon le zelo izkušenim gornikom ali pa v spremstvu le-teh (več slik lahko poiščete na naši Facebook spletni strani).

Prisrčen pozdrav,
ekipa Društva Moldavit

ENKRATNA PRILOŽNOST!

V septembru še poteka velika AKCIJA znižanja Zvezdnih kamnov, celo do 60%, ter ostalih dragih kamnov. Od tega so na voljo redke vrste, ki so zelo težko dostopne v Evropi in kjerkoli po svetu.

Akcija poteka v skladu z zbiranjem donacij za izvedbo ekspedicij na različne kontinente ter za ureditev bivalne brunarice s kuhinjo in odprto teraso na kmetiji Moldavit. 

Spoštovani podporniki, člani in ljubitelji Zvezdnih kamnov,

zahvaljujemo se vam za vse prispevke in donacije v zadnjih dveh mesecih, saj smo z vašo pomočjo uspeli zbrati dovolj sredstev za odpravo v Kazahstan do kraterja Zamanšin. Odprava bo potekala od 10. do 20. oktobra 2015. 
V času naše odsotnosti si lahko ogledate in izbirate vse kamne na sedežu Društva (predhodna telefonska najava). Rezervacije kamnov sprejemamo po elektronski pošti, vendar jih bomo odpošiljali najkasneje po 20. oktobru. Spletna komunikacija bo zaradi odročnosti kraja padca meteorita v času odprave omejena. 

Prisrčen pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji kristalov,

Vabimo vas, da si ogledate ene izmed naših najlepših Zvezdnih kamnov na razstavi "Svetloba ujeta v kamen" katero prireja Prirodoslovni muzej Slovenije ob mednarodnem letu Svetlobe 2015. Razstava bo potekala od 16.oktobra do 15. novembra 2015. Vljudno vabljeni.

Prisrčen pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

Odprava v Kazahstan 2015

Spoštovani člani podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov. Sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz oddaljenega Kazahstana, kjer smo z nemalo težav prišli do cilja - kraterja Zhamanshin. To je bila ena izmed najtežjih odprav do sedaj, saj smo se morali do cilja pripeljati iz Astrakhana (Rusija), kateri leži ob Kaspijskem morju, 1350km globoko v Kazahstan. Pot je bila hudo naporna in nevarna, saj so ceste v zelo slabem stanju, v večini brez asfalta in z ogromnimi luknjami in poškodbami, prav tako pa so razdalje med mesti in vasmi tudi do 300km. Po dveh dneh težavne vožnje smo prispeli v mesto Irgiz, ki je od kraterja oddaljeno cca. 70km. Tam smo izmučeni od vožnje prenočevali pri domačinih, ki so nas zelo toplo sprejeli ter nam ponudili vse - od informacij, prenočišča, hrane, vode, pomoči pri uradnih stvareh. Ne glede na skromen način življenja je njihova SRČNOST nekaj, kar je v naših SRCIH pustilo velik pečat, saj za bližnje poskrbijo, kot za sami sebe. Naslednji dan smo se s pomočjo pastirja, ki pase svoje konje na območju Zhamanshinskih pašnikov odpravili v središče kraterja, kateri ima notranji premer 7km, zunanji pa 14km. Pot se od glavne ceste odcepi ter poteka po neurejeni stepski cesti 24km. Velikokrat smo morali prečiti tudi do 2m globoke kanale, kar nam je časovno vzelo skoraj cel dan. Pozno popoldan smo prispeli na cilj, kjer nam je ostalo le 24ur za iskanje kamnov. Energija v samem kraterju je neverjetna. Na določenih mestih smo občutili mravljinčenje po telesu ter slišali neprekinjeno frekvenčno delovanje. Prenočevali smo v avtu, saj so na celem območju kraterja prisotni volkovi, bilo pa je tudi nezavidljivih -7 stopinj tekom noči, čez dan pa do +3 stopinje. Ponoči smo imeli nekateri zelo žive, lucidne sanje s sporočili. Naslednji dan smo prehodili velike razdalje ter bili pri iskanju kamnov s pomočjo natančnih informacij in BOŽJE pomoči zelo uspešni. Irgizit je poseben kamen in se razlikuje od ostalih Tektitov po obliki in delovanju (o njegovem delovanju si lahko preberete v rubriki Irgizit). Pred odhodom smo na dveh vrhovih naredili kamnite može, kot jih vidimo v naših Gorah ter tako pustili naš podpis. Pot nazaj do Astrakhana je bila težja, ker smo imeli težave s končniki in stabilizatorji na podvozju avtomobila. 

Ves čas naše odprave je Dobri OČE, ki je središče vsega obstoječega, pazil na nas, nas varoval ter nam kazal pot katero smo morali prehoditi. V vesolju, kjer vse poteka v popolnem redu naključja ne obstajajo temveč ima vse svoj namen in cilj, prav tako je bilo namenjeno, da smo tudi mi morali opraviti to težko pot, katero nam je pomagal prehoditi ON, ki je izvir vse SVETLOBE in TOPLOTE.

Posebna zahvala gre Rudolfu Prazniku, kateri je nesebično in brezplačno Društvo pogostil, posvetil 10 dni svojega časa, svoj avto, za nas prevajal v Rusiji in Kazahstanu ter nas varno pripeljal do kraterja in nazaj 3300 km. Iz vsega SRCA se mu zahvaljujemo za pomoč in mu pošiljamo blagoslove najvišje Svetlobe kakor tudi vsem, ki so okoli njega. Amen. 

 

Z ljubeznijo do vseh naših bližnjih, 
ekipa Društva Moldavit  

SVETLOBA UJETA V KAMEN 2015

Nekaj utrinkov iz razstave SVETLOBA ujeta v kamen iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije za vse tiste, ki ne morete obiskati samega dogodka. Na slikah lahko vidite zbirke našega Društva.

Prisrčen pozdrav, 
​ekipa Društva Moldavit 

Sporočamo vam, da se bomo udeležili velikega 44. Paris Mineral Show (all about gemstones) sejma, ki bo potekal od 4. do 6. decembra 2015 v "Espace Charenton-u" v Franciji. Organizatorji so nas povabili predvsem zaradi unikatne ponudbe redkih Zvezdnih kamnov iz vsega sveta. Sejem je zelo velik in udeležilo
se ga bo cca. 5000 ljudi. Locirani smo na posebnem mestu, 
kjer razstavljajo le redke, drage zbirateljske
vrste kristalov, draguljevin mineralov.

Prisrčno vabljeni in najlepši pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

http://www.mineralexpoparis.com/en/

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov,


objavljamo nekaj utrinkov iz sejma Mineral Expo Paris 2015. Zahvaljujemo se vsem našim članom in podpornikom, ki ste pomagali, da smo zelo dobro in kvalitetno uredili razstavni prostor, predvsem pa za vašo hitro odzivnost in SRČNO pomoč. Zahvalili bi se prav tako organizatorjem sejma, ki so ves čas skrbeli za nas ter nam vedno pomagali kadar smo to potrebovali. Zelo smo  veseli in iz vsega SRCA pa pozdravljamo naše nove podpornike in člane

iz Francije, Španije, Maroka in Združenih Držav Amerike.


Prisrčno najlepši pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

​Dragi člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov.

Sporočamo vam, da se udeležujemo največjega tradicionalnega sejma mineralov na svetu v Tucsonu, Arizona ZDA. Prisotni bomo na Arizona Mineral & Fossil show v Hotelu Tucson City Center od 30. januarja do 13. februarja 2016. V

sklopu odprave bomo opravili ekspedicijo v puščavo, kjer bomo iskali

redke Safordite. V času naše odsotnosti je komunikacija

omogočena vendar poštno pošiljanje žal ni mogoče.

Opravite lahko rezervacijo kamna

do našega prihoda. 

Vljudno vabljeni! 
Ekipa Društva Moldavit

http://www.tgms.org/show-2015/

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov,

sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz zahtevne odprave v Arizoni. Tja smo odšli na največji sejem Kristalov na svetu, ki je trajal mesec dni. Na koncu nam je ostalo na razpolago le še nekaj dni katere smo namenili za iskanje zelo redkih in dragocenih Zvezdnih kamnov Saforditov. Na sejmu se moramo posebej zahvaliti organizatorjem Arizona Mineral & Fossil Show, Martin Zinn Expositions L.L.C., kateri so nas sprejeli z odprtim SRCEM ter nam zelo pomagali pri vseh naših ovirah in težavah, ki niso bile prav majhne. Do nas so imeli še posebno razumevanje, kar je danes zelo redko. Prav tako se SRČNO zahvaljujemo vsem našim podpornikom brez katerih ta odprava ne bi bila mogoča. Sporočamo vam tudi, da smo imeli veliko srečo pri iskanju oziroma nabiranju Saforditov. Zaradi velike vročine v puščavi smo jih iskali le zjutraj ali zvečer in to na območju velikem vsaj 100m2 kilometrov. Včasih smo se oddaljili od avta tudi po nekaj kilometrov ter iskali kamne po različnih zahtevnih poteh, katera so podkrepila še kardela Kojotov, Risov in različnih plazilcev. Zelo težko je naleteti tudi na pravo lokacijo, saj je območje padlih Saforditov pred 30 milijoni let nazaj zelo veliko. Z domačo in BOŽJO podporo nam je tako uspelo nabrati več kot kilogram teh lepih, redkih, ter izjemo energetsko učinkovitih Zvezdnih kamnov, katere nekateri imenujejo tudi Cinta Mani. V ta namen bomo kamne tudi ugodneje poklonili vsem donatorjem. Navezali smo ogromno novih stikov in dobili veliko novih podpornikov ter članov. Zaradi vseh nenapovedanih dogodkov in z njimi velikih problemov, ki so se na Božjo srečo vsi ugodno rešili, je bila to najdaljša in tudi najtežja odprava do sedaj. Ljubi člani, podporniki, BRATJE in SESTRE, najlepša HVALA vam za vse vaše lepe misli in Blagoslove, ki smo jih na tem potovanju zelo potrebovali.

Vsem vam Prisrčno Najlepši pozdrav ter Blagoslov Najvišje SVETLOBE naj nahrani vaše SRCE kakor tudi SRCA vseh, ki vas obkrožajo.

Vaša ekipa Društva Moldavit