top of page

Datum zadnje objave

19. 05. 2023

iStock-608527816 LOGO Društva Moldavit 13 transparent.png

MOLDAVIT💚KAMEN💚LJUBEZNI

29.8.2019

LJUBI obiskovalci spletnih strani Društva Moldavit. Vljudno vas naprošamo, da ob komentiranju na straneh ne uporabljate grdih in neprimernih besed. Obdržite spoštovanje do soljudi. Naše strani želimo ohraniti čim bolj čiste - tako kot Energijo, ki prihaja iz Moldavita.

 

Če želite prispevati k svetovni promociji Zvezdnih Kamnov, kateri so namenjeni zdravljenju Celega Planeta, boste našli veliko kakovostnih Moldavitov in številnih drugih kakovostnih Impaktitov na: https://www.zvezdnikamni.com/ ali https://www.moldavit.si/

 

Društvo brez državne pomoči financira lastne odprave in se vsako leto odpravi v najbolj odročne kraje sveta iskat Kamne. Sami financiramo prevode v 3 jezike in se resnično trudimo po najboljših močeh. Vse, kar počnemo, je namenjeno Ozdravitvi Celotnega Planeta.

 

Nikakor in nikoli NE podpiramo nobenega nakita, še posebej ogabnega nakita iz Moldavitov (kače, žični ovoji, uhani, prstani, ogabne kristalne lobanje itd.) in NE podpiramo uničevanja Kamnov z rezbarijami in laserskim brušenjem!!! V kolikor iščete takšne stvari vas bo skupina Moldavite Society (https://www.facebook.com/groups/molda...), ki podpira takšne nizkotnosti sprejela z odprtimi rokami. V Sloveniji in po vsem svetu obstajajo številni drugi posamezniki oziroma prodajalci s Kristali, kjer lahko po podobnih vrednostih najdete Moldavite in ostale Zvezdne Kamne vendar vsi ti prodajalci delajo v prvi vrsti zase in za svojo materialno blaginjo. Pri vseh boste našli prave Moldavite s podobnimi ali nižjimi cenami in vsi vas bodo enako sprejeli s širokim nasmehom in odprtimi rokami.

 

Prav tako NE podpiramo čaščenja in malikovanja Kamnov, ne glede na to, da je Moldavit najmočnejši Energetski Kamen na Zemlji. Do Kamna in do njegove naravne oblike imamo veliko spoštovanje in močno verjamemo, da bo Ljubezen, ki izhaja iz Moldavita, zmagala nad temo samoljubja in praznine Duha, ki se je razširila po vsem svetu.

 

💚💚💚

 

Hvala za razumevanje in uživajte ob ogledu videa.

Sporočamo vam, da smo 13. februarja 2014 ustanovili MOLDAVIT - Društvo za Ozaveščanje in Zdravljenje našega Planeta. Naši začetki so bili brez kakršnih koli finančnih sredstev, imeli smo le naša SRCA, katera so nam narekovala, da smo vztrajali v vseh najtežjih razmerah z našo neomajno vero in s pomočjo ZVEZDNIH KAMNOV. Pot katero smo morali prehoditi je bila zelo trda. Danes so potekla 3 leta od naših začetkov na Ljubjanskih tržnicah pa vse do najprestižnejše razstave Kristalov v ZDA.

 

V treh letih smo bili na raziskovalnih odpravah na Tajskem, Filipinih, Kazahstanu, dvakrat v Kolumbiji in Arizoni, dvakrat na srečanju v Franciji, enkrat v Nemčiji in 14 krat na Češkem. ZVEZDNE KAMNE smo razstavljali: 3 krat v Tržiču, 3 krat v Celju, Kopru, 2 krat v Ljubljani, Gornji Radgoni, Lipici, Opatiji, 3 krat v Zagrebu, Beogradu, Bolonji, Veroni, 2 krat v Parizu in 2 krat v Tucsonu.

 

Dobili smo povabilo, da razstavimo naše SVETLOBNE ZVEZDNE KAMNE ob mednarodnem letu SVETLOBE 2015 v Prirodoslovnem muzeju Slovenije ter na mednarodni konferenci Joge v Ljubljani. Sodelovali smo tudi na raznih okroglih mizah ter televizijski oddaji.

 

Leta 2014 smo ustanovili spletno stran v 3 jezikih katero smo prenovili leta 2016, prav tako imamo 3 spletne strani v 3 jezikih na socialnih omrežjih FB, prisotni smo tudi na Google +, Instagram-u in Twitter-ju. Skupno nas ta trenutek na socialnih omrežjih spremlja več kot 26 000 ljudi iz celega sveta.

 

Zelo nas veseli, da smo v Sončnih Vratih objavili 90 duhovnih objav v Slovenskem jeziku (avtorjev - Jakoba Lorberja in naslednika njegovih del Gottfied Mayehofferja), 87 duhovnih objav v Angleškem jeziku ter 15 duhovnih objav v Hrvaškem in Srbskem jeziku zgoraj omenjenih avtorjev.

 

Postopoma obnavljamo Kmetijo Moldavit, katera bo v prihodnosti (ko bodo razmere dopuščale) postala stičišče sorodnih duš - oziroma duš dvojčic.

Cilji za prihajajoče leto so zapisani v ZVEZDAH vas bomo pa kot do sedaj sprotno obveščali o naših aktivnostih.

 

Najlepši PRISRČEN Pozdrav in Blagoslov iz Arizone.
Ekipa Moldavit

RUDNIKI SMARAGDOV V KOLUMBIJI 2017

Smaragd – eden izmed najlepših zemeljskih Kristalov Zelene barve, katerega so izkopavali že Azteki ter jih uporabljali izključno le v duhovne namene, je že od nekdaj zelo privlačen za vse civilizacije in ljudstva, ki so se z njim srečala. Njegov mistični izvor v Kolumbijskih Gorah pa mu daje tisto posebnost, katera buri duhove in žene ljudi, da ga že tisočletja iščejo kljub vsem nevarnostim, ki jim prežijo.

Na zadnji odpravi Društva Moldavit smo obiskali vse rudnike Smaragdov v Kolumbiji in sicer rudnike Muzo in rudnike Chivor, ki se nahajajo v odročnih začetnih predelih Kolumbijske Gorske verige Andov na področju pokrajine Boyaca. Zanimalo nas je, kako in na kakšen način poteka izkopavanje tega prečudovitega, in redkega Zelenega Kristala, predvsem pa smo naredili to raziskovalno odpravo, da podpremo lokalne rudarje in ne velike korporacije oziroma privatne lastnike največjih rudnikov in preprodajalce Emerald Trade Centra.

Sama pot do teh odročnih predelov je zelo dolga, težka in nevarna z vidika zelo slabih cest, predvsem na strmih predelih Kolumbijskih gora. Razlog zakaj pravimo Kolumbijske Gore (Andi), ker so hribi na več področjih kljub manjši nadmorski višini neverjetno strmi, skalnati in razvejani z globokimi rečnimi dolinami in strmimi vrhovi, ki se prepletajo s prečudovitimi Kolumbijskimi gozdovi polnimi velikih slapov in rečnih strug. Najlepše pa je bilo opazovati igre meglic nad gozdovi, kjer se naravni duhovi povišajo in potujejo nad zemljo ter opazujejo vse naše misli in SRCA.

 

Prvi rudnik, ki smo ga obiskali je oddaljen cca. 10 km od zelo odročnega in revnega mesta Muzo. Pot nas je peljala 200 km severno od Bogote, od tega pa je bilo kar 80 km nevarnih cest. Največje rudnike na področju mesta Muzo imajo v lasti Ameriške korporacije in zasebni lastniki. Rudarji iz lokalnega mesta so v večini zaposleni pri svojih bogatih delodajalcih. Njihova povprečna plača znaša cca. 250 eur mesečno za opravljanje enega izmed najnevarnejših del, pri določenih lastnikih rudnikov tudi v zelo slabih delovnih pogojih z minimalnim prezračevalnim sistemom. Veseli nas, da smo se odločili za obisk teh odročnih pokrajin in Smaragd kupili od lokalnih rudarjev ter s tem vsaj malo pomagali izboljšati njihov življenjski položaj. Predvsem na področju Muzo rudnikov je zelo malo povpraševanja po Smaragdih pri lokalnih prebivalcih, saj je leta 2012 prišlo do strelskega obračuna med Ameriškimi in Kolumbijskimi interesi, kar je občutno vplivalo na življenjski standard lokalnega prebivalstva ter še dodatno poslabšalo njihov že tako nezavidljiv položaj.

Drugi rudnik, ki smo ga obiskali je na območju mesta Chivor. Pot do tega rudnika je resnično neverjetno čudovita, navkljub ostalim cestnim nevarnostim. Mesto Chivor je od Bogote oddaljeno prav tako cca. 200 km, leži pa bolj na severovzhodu. Nekaj večjih rudnikov na tem območju je v lasti Kolumbijske vlade, nekaj pa v lasti preprostih rudarjev, kar je bilo tudi najlepše presenečanje naše odprave. V slednjih rudarji nimajo rednega mesečnega dohodka, temveč ostanejo vsi Smaragdi, ki jih izkopljejo v njihovi lasti. Tudi tukaj smo podprli lokalno prebivalstvo z nakupom Smaragda, v zahvalo pa so nam razkazali dva rudnika ter nas poučili kako dejansko poteka izkopavanje Smaragdov.

Na odpravi nam je uspelo dobiti nekaj zelo lepih primerkov tega redkega in energetsko zelo močnega kristala, katerega si lahko ogledate na naših spletnih straneh, z načinom naše odprave pa smo ohranili njegovo nedolžno lepoto in čistost bistva.


onohej zlatove

 

Z veseljem Vam sporočamo, da se bo društvo udeležilo 10. sejma Altermed 2014, ki bo potekal od 14 - 16 marca v Celju. Več informacij na spletnem naslovu: 
http://www.ce-sejem.si/sejmi/2014/pomladanski-trojcek/10-sejem-altermed

Vljudno vas vabimo na sejem Ezoterike v Opatiji - Hrvaška na 22. in 23. marca 2014 v Hotel Ambasador, kjer bo društvo predstavilo svoje delovanje,

razstavo redkih meteoritov in zdravilnih Mandal. Več informacij

na spletni strani: http://www.svijetezoterije.org/

Vabimo Vas na 8. mednarodni sejem zbirateljstva - Collecta, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 27. - 29. marca. Društvo bo na

sejmu razstavljalo in posredovalo redke dragocene meteorite.

Več informacij o sejmu dobite na spletni strani:

 http://www.collecta.si/

Vljudno vabljeni na 42. mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja od 10. do 11. maja 2014 v dvorani Tržiških olimpijcev Tržič. Več informacij

dobite na uradni spletni strani sejma: 

 http://www.minfos.si/

Društvo se udeležuje 16. mednarodnega sejma dragih in poldragih kamnov - Mineral expo, od 17. do 18. maja v Zagrebu. Več informacij

na uradni spletni strani sejma:

 http://www.mineralexpo.hr/index.html

Vabimo vas, da nas obiščete na največji obalni prireditvi Rumena noč, katera se bo odvijala od petka 1.8. do nedelje 3.8.2014 na glavni promenadi

mesta Koper. Društvo bo predstavilo svoje delovanje,

zdravilne meteorite in ezoterične pripomočke.

 http://www.napovednik.com/dogodek300754_rumena_noc

Z veseljem vam sporočamo, da se bo društvo udeležilo 52. mednarodnega sejma AGRA v Gornji Radgoni, ki bo potekal od 23. do 28. avgusta 2014. Več

informacij o sejmu lahko najdete na uradni spletni strani: 

 http://www.pomurski-sejem.si/

Tradicionalni Dan Kobilarne Lipica s svojim bogatim in pestrim programom bo letos že 18. leto zapored odlična priložnost za obisk Kobilarne Lipica in celo vrsto zanimivih doživetij. Ponosni koraki belih lipicanskih žrebcev, zvedavi pogledi črnih lipicanskih žrebet, priložnost za odkrivanje 434-letne dediščine v sproščenem vzdušju jeseni. V takšnem vzdušju smo se v društvu odzvali povabilu Kobilarne Lipica, da predstavimo redke meteorite, drage kamne, zdravilne Mandale in ostale ezoterične pripomočke. Vabljeni 14. septembra na nepozaben dan v Lipico.

 http://www.lipica.org/si/dogodki/2014/09/14/75-Dan-Kobilarne-Lipica

Vabimo vas, da se nam pridružite na Ljubljana Yoga conference 2014, od 3 do 5 oktobra v Hotelu Mons, kjer bomo predstavili zbirke redkih kamnov, zdravilnih mandal in ostalih ezoteričnih pripomočkov. Vljudno vabljeni na

konferenco z najboljšimi svetovnimi učitelji joge.

 http://www.ljubljanayogaconference.com/sl/

Vljudno vabljeni na 45. sejem Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 13. do 16. novembra 2014. Tradicionalni sejem je eden največjih

in najbolj obiskanih tovrstnih sejmov v Sloveniji z več kot 22 000 obiskovalci in 313 razstavljavci iz 17 držav.  Našli nas boste pri

glavnem vhodu v halo A. 

 http://www.narava-zdravje.si/za-obiskovalce/domov/

Spoštovani člani, podporniki in prijatelji Društva Moldavit,

 

 v drugi polovici meseca decembra 2014 bomo na osrednji

ljubljanski tržnici prisotni vsak dan od 12 do 22 ure.

Vsem vse dobro in mir celemu planetu.


Najlepši Prisrčen pozdrav,
Društvo Moldavit

Spoštovani ljubitelji Zvezdnih Kamnov,
 

Sporočamo vam, da smo na spletni strani Društva s 7. februarjem 2015 pričeli objavljati besedila z duhovnim ozaveščanjem, za vse tiste, ki vas to zanima

s srcem. Objavljali bomo enkrat tedensko in sicer ob sobotah.

Objave najdete pod rubriko "Sončna Vrata". 

Spoštovani ljubitelji in podporniki Društva Moldavit,


Vabimo vas, da nas obiščete na prenovljenem sejmu Altermed, ki bo potekal od 13. do 15. marca 2015 v Celju (Dvorana K). Sejem se lahko pohvali z več kot 20.000 obiskovalci v treh sejemskih dneh. Društvo Moldavit bo

razstavilo bogato zbirko redkih zdravilnih Zvezdnih Kamnov

(meteoritov) iz vseh kontinentov, zdravilne Mandale

narejene s prosto roko, Palo Santo - Sveti Les iz

Južne Amerike (Kolumbija), ročno izdelane

Bumerange in ostale ezoterične in

aerodinamične pripomočke.

 http://www.ce-sejem.si/

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

Zahvaljujemo se vam za obisk in podporo na najlepšem sejmu alternativne medicine v Sloveniji. Želimo vam, da vzpostavite najmočnejše

povezave s svojimi novimi kamni.

Prisrčen pozdrav, 
Društvo Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

do 2. aprila smo v Društvu Moldavit delno odsotni

zaradi ekspedicije v Južno Ameriko.

Prisrčen pozdrav,
Društvo Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

sporočamo vam, da smo do 2. maja delno odsotni zaradi Društvene odprave v Azijo in v tem času ne bomo pošiljali kamnov in ostalih ezoteričnih in

športnih pripomočkov po pošti. Vas pa vljudno vabimo, da

nas osebno obiščete v prostorih Društva.

Prisrčen pozdrav in blagoslov,
Ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

Vabimo vas, da nas obiščete na 43. mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja v Tržiču. Sejem bo potekal od 9. do 10. maja 2015 v dvorani tržiških olimpijcev. Društvo Moldavit bo razstavilo eno izmed največjih in

najbolj bogatih svetovnih zbirk Zvezdnih Kamnov. Več o sejmu

si lahko preberete na uradni strani MINFOS, TD Tržič:
http://www.trzic.info/43-minfos/

Prisrčno vabljeni.
Ekipa Društva Moldavit

Svetlobni pozdrav vsem članom, podpornikom in ljubiteljem meteoritov,

društvo se udeležuje 17. mednarodnega sejma dragih in poldragih kamnov Mineral EXPO Zagreb, ki bo potekal od 16. do 17. maja. Mineral EXPO je

največji tradicionalni sejem na Hrvaškem. Več informacij lahko

najdete na uradni spletni strani:
http://www.mineralexpo.hr/index.html

Prisrčno vabljeni.
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani in podporniki Društva Moldavit,

zahvaljujemo se vam za udeležbo in podporo na največjem mednarodnem

sejmu dragih in poldragih kamnov na Hrvaškem. Energija Svetlobne človeške kristalne Mandale, ki je v nastajanju je ustvarila nove koncentrične kroge Ljubezni. Blagoslov Svetlobe in Ljubezni vsem Bratom in Sestram na Hrvaškem, našemu celemu planetu ter vsem planetom
našega neskončnega vesolja.

Prisrčen pozdrav,
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov,

obveščamo vas, da smo se na srečanju v Franciji dobili z ruskimi in francoskimi geologi, kjer smo prejeli eno izmed lepših zbirk naj kvalitetnejših Libijskih Zlatih Tektitov. Te kamne vam lahko ponudimo na ogled oziroma imate možnost, da pridete do visoko energetskih kamnov, kateri močno posijejo v vaše življenje z žarki zlate svetlobe. Večina kamnov je bila
pridobljena iz geoloških odprav 
v 70 letih prejšnjega
stoletja. 

Ekipa Društva Moldvit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov, 

pričeli smo z zbiranjem prostovoljnih prispevkov za postavitev terase in kuhinje na kmetiji Društva Moldavit (pod Golavo v Mariji Reki nad Preboldom). Vsi z lesarskimi izkušnjami vabljeni, da se nam pridružite. Projekt je namenjen, da se lahko srečujemo na eni izmed najlepših energetskih točk, med hribi, v središču naravnega življenja. Prav tako zbiramo donacije za ekspedicije v Kazahstan in določene otoke v Indoneziji. V ta namen smo tudi dali popuste na skoraj vse naše Zvezdne kamne. AKCIJA bo trajala do konca avgusta.

V kolikor čutite, da bi radi pomagali nam lahko nakažete prispevke na tekoči račun društva: SI56 0510 0801 3800 667 - BIC: ABANSI2X ali preko PayPal-a na: info@moldavit.si, ali pa pošljete denar v kuverti na naslov: Društvo Moldavit, Trubarjeva cesta 61, 1000 Ljubljana. Vse zbrane donacije od kamnov bodo porabljene za realizacijo teh dveh projektov.  

Za pretekle donacije in različno pomoč se vam najlepše zahvaljujemo, saj brez vas Društvo ne bi obstajalo. 

Prejmite blagoslov najvišje Svetlobe, kakor tudi vsi, ki so okoli vas. 

Topel Svetlobni objem,
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Gora,

prejeli smo povabilo izkušenih gornikov k udeležbi pohoda na Veliki Klek ali Grossglockner, najvišji vrh Avstrije (3798m). Naše izhodišče je bilo iz Neues Lucknerhaus na 1918 metrih nadmorske višine. Vzpon smo pričeli ob hudourniškem potoku Kodnitzbach in se po njegovi desni strani strmo vpenjali proti ledeniku Teischnitz-Kees. Po prečkanju ledenika smo pot nadaljevali do koče Erzherzog Johann Hütte (3454m). Tam smo si nadeli polno alpinistično opremo ter se pričeli strmo vzpenjati po ledeniku Koednitz-Kees. Na vrhu ledenika smo odložili dereze in cepine ter pričeli z varovanim plezanjem na Kleinglockner. Ob dosegu le tega sta pot do vrha nadaljevala le še najizkušenejša gornika v naši skupini medtem, ko smo drugi uživali v razgledu iz Malega Kleka, ki je 30m pod vrhom Velikega Kleka (Grossglocknerja). Sestop smo opravili po levi strani ledenika Teischnitz-Kees. Bilo je nepopisljivo lepo in čudovito vendar priporočamo vzpon le zelo izkušenim gornikom ali pa v spremstvu le-teh (več slik lahko poiščete na naši Facebook spletni strani).

Prisrčen pozdrav,
ekipa Društva Moldavit

ENKRATNA PRILOŽNOST!

V septembru še poteka velika AKCIJA znižanja Zvezdnih kamnov, celo do 60%, ter ostalih dragih kamnov. Od tega so na voljo redke vrste, ki so zelo težko dostopne v Evropi in kjerkoli po svetu.

Akcija poteka v skladu z zbiranjem donacij za izvedbo ekspedicij na različne kontinente ter za ureditev bivalne brunarice s kuhinjo in odprto teraso na kmetiji Moldavit. 

Spoštovani podporniki, člani in ljubitelji Zvezdnih kamnov,

zahvaljujemo se vam za vse prispevke in donacije v zadnjih dveh mesecih, saj smo z vašo pomočjo uspeli zbrati dovolj sredstev za odpravo v Kazahstan do kraterja Zamanšin. Odprava bo potekala od 10. do 20. oktobra 2015. 
V času naše odsotnosti si lahko ogledate in izbirate vse kamne na sedežu Društva (predhodna telefonska najava). Rezervacije kamnov sprejemamo po elektronski pošti, vendar jih bomo odpošiljali najkasneje po 20. oktobru. Spletna komunikacija bo zaradi odročnosti kraja padca meteorita v času odprave omejena. 

Prisrčen pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji kristalov,

Vabimo vas, da si ogledate ene izmed naših najlepših Zvezdnih kamnov na razstavi "Svetloba ujeta v kamen" katero prireja Prirodoslovni muzej Slovenije ob mednarodnem letu Svetlobe 2015. Razstava bo potekala od 16.oktobra do 15. novembra 2015. Vljudno vabljeni.

Prisrčen pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

Odprava v Kazahstan 2015

Spoštovani člani podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov. Sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz oddaljenega Kazahstana, kjer smo z nemalo težav prišli do cilja - kraterja Zhamanshin. To je bila ena izmed najtežjih odprav do sedaj, saj smo se morali do cilja pripeljati iz Astrakhana (Rusija), kateri leži ob Kaspijskem morju, 1350km globoko v Kazahstan. Pot je bila hudo naporna in nevarna, saj so ceste v zelo slabem stanju, v večini brez asfalta in z ogromnimi luknjami in poškodbami, prav tako pa so razdalje med mesti in vasmi tudi do 300km. Po dveh dneh težavne vožnje smo prispeli v mesto Irgiz, ki je od kraterja oddaljeno cca. 70km. Tam smo izmučeni od vožnje prenočevali pri domačinih, ki so nas zelo toplo sprejeli ter nam ponudili vse - od informacij, prenočišča, hrane, vode, pomoči pri uradnih stvareh. Ne glede na skromen način življenja je njihova SRČNOST nekaj, kar je v naših SRCIH pustilo velik pečat, saj za bližnje poskrbijo, kot za sami sebe. Naslednji dan smo se s pomočjo pastirja, ki pase svoje konje na območju Zhamanshinskih pašnikov odpravili v središče kraterja, kateri ima notranji premer 7km, zunanji pa 14km. Pot se od glavne ceste odcepi ter poteka po neurejeni stepski cesti 24km. Velikokrat smo morali prečiti tudi do 2m globoke kanale, kar nam je časovno vzelo skoraj cel dan. Pozno popoldan smo prispeli na cilj, kjer nam je ostalo le 24ur za iskanje kamnov. Energija v samem kraterju je neverjetna. Na določenih mestih smo občutili mravljinčenje po telesu ter slišali neprekinjeno frekvenčno delovanje. Prenočevali smo v avtu, saj so na celem območju kraterja prisotni volkovi, bilo pa je tudi nezavidljivih -7 stopinj tekom noči, čez dan pa do +3 stopinje. Ponoči smo imeli nekateri zelo žive, lucidne sanje s sporočili. Naslednji dan smo prehodili velike razdalje ter bili pri iskanju kamnov s pomočjo natančnih informacij in BOŽJE pomoči zelo uspešni. Irgizit je poseben kamen in se razlikuje od ostalih Tektitov po obliki in delovanju (o njegovem delovanju si lahko preberete v rubriki Irgizit). Pred odhodom smo na dveh vrhovih naredili kamnite može, kot jih vidimo v naših Gorah ter tako pustili naš podpis. Pot nazaj do Astrakhana je bila težja, ker smo imeli težave s končniki in stabilizatorji na podvozju avtomobila. 

Ves čas naše odprave je Dobri OČE, ki je središče vsega obstoječega, pazil na nas, nas varoval ter nam kazal pot katero smo morali prehoditi. V vesolju, kjer vse poteka v popolnem redu naključja ne obstajajo temveč ima vse svoj namen in cilj, prav tako je bilo namenjeno, da smo tudi mi morali opraviti to težko pot, katero nam je pomagal prehoditi ON, ki je izvir vse SVETLOBE in TOPLOTE.

Posebna zahvala gre Rudolfu Prazniku, kateri je nesebično in brezplačno Društvo pogostil, posvetil 10 dni svojega časa, svoj avto, za nas prevajal v Rusiji in Kazahstanu ter nas varno pripeljal do kraterja in nazaj 3300 km. Iz vsega SRCA se mu zahvaljujemo za pomoč in mu pošiljamo blagoslove najvišje Svetlobe kakor tudi vsem, ki so okoli njega. Amen. 

 

Z ljubeznijo do vseh naših bližnjih, 
ekipa Društva Moldavit  

SVETLOBA UJETA V KAMEN 2015

Nekaj utrinkov iz razstave SVETLOBA ujeta v kamen iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije za vse tiste, ki ne morete obiskati samega dogodka. Na slikah lahko vidite zbirke našega Društva.

Prisrčen pozdrav, 
​ekipa Društva Moldavit 

Sporočamo vam, da se bomo udeležili velikega 44. Paris Mineral Show (all about gemstones) sejma, ki bo potekal od 4. do 6. decembra 2015 v "Espace Charenton-u" v Franciji. Organizatorji so nas povabili predvsem zaradi unikatne ponudbe redkih Zvezdnih kamnov iz vsega sveta. Sejem je zelo velik in udeležilo
se ga bo cca. 5000 ljudi. Locirani smo na posebnem mestu, 
kjer razstavljajo le redke, drage zbirateljske
vrste kristalov, draguljevin mineralov.

Prisrčno vabljeni in najlepši pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

http://www.mineralexpoparis.com/en/

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov,


objavljamo nekaj utrinkov iz sejma Mineral Expo Paris 2015. Zahvaljujemo se vsem našim članom in podpornikom, ki ste pomagali, da smo zelo dobro in kvalitetno uredili razstavni prostor, predvsem pa za vašo hitro odzivnost in SRČNO pomoč. Zahvalili bi se prav tako organizatorjem sejma, ki so ves čas skrbeli za nas ter nam vedno pomagali kadar smo to potrebovali. Zelo smo  veseli in iz vsega SRCA pa pozdravljamo naše nove podpornike in člane

iz Francije, Španije, Maroka in Združenih Držav Amerike.


Prisrčno najlepši pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

​Dragi člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov.

Sporočamo vam, da se udeležujemo največjega tradicionalnega sejma mineralov na svetu v Tucsonu, Arizona ZDA. Prisotni bomo na Arizona Mineral & Fossil show v Hotelu Tucson City Center od 30. januarja do 13. februarja 2016. V

sklopu odprave bomo opravili ekspedicijo v puščavo, kjer bomo iskali

redke Safordite. V času naše odsotnosti je komunikacija

omogočena vendar poštno pošiljanje žal ni mogoče.

Opravite lahko rezervacijo kamna

do našega prihoda. 

Vljudno vabljeni! 
Ekipa Društva Moldavit

http://www.tgms.org/show-2015/

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov,

sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz zahtevne odprave v Arizoni. Tja smo odšli na največji sejem Kristalov na svetu, ki je trajal mesec dni. Na koncu nam je ostalo na razpolago le še nekaj dni katere smo namenili za iskanje zelo redkih in dragocenih Zvezdnih kamnov Saforditov. Na sejmu se moramo posebej zahvaliti organizatorjem Arizona Mineral & Fossil Show, Martin Zinn Expositions L.L.C., kateri so nas sprejeli z odprtim SRCEM ter nam zelo pomagali pri vseh naših ovirah in težavah, ki niso bile prav majhne. Do nas so imeli še posebno razumevanje, kar je danes zelo redko. Prav tako se SRČNO zahvaljujemo vsem našim podpornikom brez katerih ta odprava ne bi bila mogoča. Sporočamo vam tudi, da smo imeli veliko srečo pri iskanju oziroma nabiranju Saforditov. Zaradi velike vročine v puščavi smo jih iskali le zjutraj ali zvečer in to na območju velikem vsaj 100m2 kilometrov. Včasih smo se oddaljili od avta tudi po nekaj kilometrov ter iskali kamne po različnih zahtevnih poteh, katera so podkrepila še kardela Kojotov, Risov in različnih plazilcev. Zelo težko je naleteti tudi na pravo lokacijo, saj je območje padlih Saforditov pred 30 milijoni let nazaj zelo veliko. Z domačo in BOŽJO podporo nam je tako uspelo nabrati več kot kilogram teh lepih, redkih, ter izjemo energetsko učinkovitih Zvezdnih kamnov, katere nekateri imenujejo tudi Cinta Mani. V ta namen bomo kamne tudi ugodneje poklonili vsem donatorjem. Navezali smo ogromno novih stikov in dobili veliko novih podpornikov ter članov. Zaradi vseh nenapovedanih dogodkov in z njimi velikih problemov, ki so se na Božjo srečo vsi ugodno rešili, je bila to najdaljša in tudi najtežja odprava do sedaj. Ljubi člani, podporniki, BRATJE in SESTRE, najlepša HVALA vam za vse vaše lepe misli in Blagoslove, ki smo jih na tem potovanju zelo potrebovali.

Vsem vam Prisrčno Najlepši pozdrav ter Blagoslov Najvišje SVETLOBE naj nahrani vaše SRCE kakor tudi SRCA vseh, ki vas obkrožajo.

Vaša ekipa Društva Moldavit

Sporočamo vam, da se bomo udeležili 47. tradicionalnega sejma Bologna Mineral show, ki bo potekal v Unipol Areni od 4 do 6 marca v starem srednjeveškem mestu Bolonja, Italija. Sejem je eden izmed večjih v širši okolici saj ga letno obišče dobrih 20.000 obiskovalcev v 3 sejemskih dneh. 

Prisrčeno vabljeni!
Ekipa Društva Moldavit


http://www.bolognamineralshow.com/eng/index.html

​Vabimo vas, da se nam pridružite na 12. Altermed sejmu, ki bo potekal od 11. do 13. marca v Celju. Sejem je eden najlepših in najbolje urejenih v Sloveniji. Na sejmu boste imeli možnost videti redke dragocene kamne, ki jih do sedaj

še ni bilo možno videti v Sloveniji in prav tako drugje po Evropi.

Vljudno Vabljeni!
Vaša ekipa Društva Moldavit

 http://www.ce-sejem.si/sejmi/2016/fpaa/12-sejem-altermed

Zahvaljujemo se vsem novim članom in podpornikom ter obiskovalcem za podporo, obisk in vso pozitivno energijo na najboljšem sejmu duhovnega

zdravja Altermed Celje 2016 v Sloveniji. Vljudno vabljeni, da nas

obiščete še zadnji dan v nedeljo 13.3.2016.

Prisrčen pozdrav,
Ekipa Društva Moldavit

ZVEZDNI KAMNI
kot Zdravitelji Človeških SRC in celotnega Planeta


Vabimo vas, da si ogledate kratek prispevek našega Društva v oddaji Klepet ob kavi z Jasmino Kandorfer V prispevku ​govorimo o Zvezdnih Mandalah. 

Lep Prisrčen pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit ​

​Vljudno vabljeni, da si preberete članek našega Društva "ZVEZDNI KAMNI kot zdravitelji Človeških SRC in celotnega Planeta" v majski

izdaji revije "Karma plus". 

Lep Prisrčen pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov.

Vabimo vas, da nas obiščete na 44. mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja v Tržiču. Sejem bo potekal od 14. do 15. maja 2016 v dvorani tržiških olimpijcev. Društvo Moldavit bo razstavilo eno izmed največjih in najbolj

bogatih svetovnih zbirk Zvezdnih Kamnov. Več o sejmu si lahko

preberete na uradni strani MINFOS, TD Tržič:

​http://www.trzic.info/44-minfos/

Prisrčno vabljeni.
Ekipa Društva Moldavit

ZVEZDNI KAMNI
kot Zdravitelji Človeških SRC in celotnega Planeta II


Vabimo vas, da si ogledate drugi prispevek našega Društva v oddaji Klepet ob kavi z Jasmino Kandorfer. V prispevku ​govorimo o Zvezdnih kamnih. 

Lep Prisrčen pozdrav,
ekipa Društva Moldavit​

​Svetlobni pozdrav vsem članom, podpornikom in ljubiteljem Zvezdnih kamnov.

Društvo se udeležuje 18. mednarodnega sejma dragih in poldragih kamnov Mineral EXPO Zagreb, ki bo potekal od 21. do 22. maja 2016. Mineral

EXPO Zagreb je največji tradicionalni sejem na Hrvaškem. Več

informacij lahko najdete na uradni spletni strani sejma:
http://www.mineralexpo.hr/index.html

Prisrčno vabljeni,
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani in podporniki Društva Moldavit.

Zahvaljujemo se vam za udeležbo in podporo na največjem mednarodnem sejmu dragih in ​poldragih kamnov na Hrvaškem. Energija Svetlobne

človeške kristalne Mandale, ki je v nastajanju je ustvarila nove koncentrične kroge Ljubezni. Blagoslov Svetlobe

in Ljubezni vsem Bratom in Sestram na Hrvaškem,
našemu celemu planetu ter vsem planetom
našega neskončnega vesolja.

Prisrčen pozdrav,
ekipa Društva Moldavit

Društvo se udeležuje 56. mednarodnega sejma dragih in poldragih kamnov Verona Mineral show, ki bo potekal od 27. do 29. maja 2016 v Veroni (Italija). Verona Mineral show  je tretji največji tradicionalni sejem v Italiji.

Več informacij lahko najdete na uradni spletni strani sejma:

http://www.veronamineralshow.com/en/home-2/​

Prisrčno vabljeni,
ekipa Društva Moldavit

EKSTRAKT BELE LILIJE
​(Absolute)


​Spoštovani člani, podporniki in Ljubitelji Zvezdnih kamnov.

Sporočamo vam, da smo našo ponudbo redkih ezoteričnih pripomočkov obogatili z ekstraktom ​Bele Lilije. Opis in vrednost olja lahko najdete na podstranema »Ezoterika« in »Spletno posredovanje«.

Lep Prisrčen Pozdrav in Blagoslov Najvišje
​SVETLOBE tebi in vsem, ki te obkrožajo.
Ekipa Društva Moldavit

Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo v Franciji na srečanju z Ruskimi in Francoskimi geologi imeli veliko srečo ter uspeli dobiti težko dobavljivo

(vojna v Libiji) zelo čisto in kakovostno zbirko Libijskih Zlatih Tektitov.

Vabimo vas, da si jih ogledate osebno pri nas na Društvu ali ​pa

jih pogledate na naši spletni strani "Spletno posredovanje"

VPRAŠAL SEM SVOJE SRCE

 

Dolgo sem razmišljal in ugotovil, da moje SRCE ni svobodno. Sam sem si ustvaril zapor, kamor ni posegel žarek SVETLOBE in moral sem se ponižati in iti čez najnižji proces ljubezni, da sem odplačal karmo, ki me je spremljala iz prejšnjih življenj. Popolnoma osvoboditi svoje SRCE je nekaj, kar si nihče v resnici ne more predstavljati. In vprašal sem svoje SRCE: "Kaj naj naredim, da ne boš več tako trpelo?" In SRCE mi je odgovorilo: "Osvobodi me v polnosti in videl boš nekaj, kar ni do sedaj nobeno oko videlo, nobeno uho slišalo in nobeno telo občutilo kar imam jaz v resnici pripravljeno zate. Poglej svojo družino in videl boš, da so vsi ljudje na tem svetu tvoja družina, vsi otroci tega sveta v resnici tvoji otroci in, ko bom JAZ SVOBODNO v polnosti, bo tvoja družina celo neskončno vesolje."

 

Onohej Zlatove

​ENKRATNA PRILOŽNOST

V septembru smo pričeli z veliko AKCIJO znižanja Zvezdnih kamnov iz Društvenih odprav, celo do 50% in več. Od tega so na voljo redke vrste, ki so zelo težko dostopne v Evropi in kjerkoli po svetu.  AKCIJA poteka v skladu z zbiranjem donacij za izvedbo ekspedicij na različne kontinente, za duhovno ozaveščanje ter za temeljito obnovo cca. 300 let stare kmetije Društva Moldavit. ​

S preteklimi donacijami in prostovoljnimi prispevki smo uspeli natisniti 6000 brezplačnih izvodov publikacij v treh jezikih, bili smo na težjih odpravah v Kazahstanu in Arizoni ZDA. Na kmetiji Društva Moldavit smo uspeli izgraditi 1,5 km novih gozdnih cest na nedostopne gozdne predele, postopoma obnavljamo obstoječo dovozno cesto (500m). Kupili smo novo samohodno kosilnico za strme terene, kosilnico na nitko ter servisirali zastarel vozni park (traktor in staro BCS kosilnico). Nakupili smo tudi veliko manjšega orodja, potrebnega za delo na kmetiji. Imamo zelo veliko težav z zbiralnikom za vodo, saj obstoječi pušča in je potreben temeljite obnove, prav tako pa je potrebna izgradnja Biološke čistilne naprave. 

Za dosedanje delovne akcije in pomoč se iskreno zahvaljujemo Borisu Stanko (pomoč pri čiščenju in preprečevanju širjenja lobadarja, izgradnjo cest, ter pomoči pri obnovi kuhinje v stari kmečki hiši), Dragu Kolencu (pomoč pri delu v gozdu, pri urejanju parkov in ogromno koristnih nasvetov). Prav posebej bi se zahvalili Metodu Klunu, ki je samoiniciativno pričel z obnovo kuhinje in sprožil akcijo pri kateri so sodelovali tudi naši pridni najstniki (Luka, Domusej, Alen in Jezuselija) ter pohvala Onoku Zlatoomu za požrtvovalno delo in veliko vztrajnost pri urejanju celega posestva. Zahvala Magdi Praznik in Asiriji Zlatibor, kateri sta skrbeli za gospodinjska opravila. Klemnu, Nikotu, Alešu ter ostalim Duhovnim BRATOM iz Novega Mesta za raznoliko pomoč in Hani Hristov za pomoč pri objavi Duhovnih besedil ter njen čas, ki ga je žrtvovala in ga žrtvuje za naše Društvo.

Prisrčna hvala pa gre predvsem Donatorjem in Podpornikom, ki verjamete v nas ter nas podpirate na materialni in Duhovni ravni. Brez vas vse to ne bi bilo mogoče, predvsem pa se vam zahvaljujemo za pomoč pri širjenju SVETLOBE v vsa človeška SRCA ter zdravljenju našega celotnega planeta. 

​Vsem skupaj en velik TOPEL OBJEM ter Blagoslov Najvišjih NEBES večne
SVETLOBE Predobrega LJUBEČEGA OČETA.
​AMEN

 

V Ljubezni in Spoštovanju
Ekipa Društva Moldavit

DISC GOLF

 

Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo prejeli ​od Innova Disc Golf donacijo 70 različnih profesionalnih tekmovalnih in vadbenih diskov. Znotraj vsake vrste imamo le po en model od 130 do 180g. Diski so namenjeni tako za rekreativne kot profesionalne igralce. Nekaj modelov imamo tudi s podpisi preteklih in aktualnih svetovnih prvakov. Vsi diski so bili Društvu donirani s strani Innova ljubiteljev zato jih bomo namenili našim preteklim in bodočim članom ter podpornikom, ki bi radi začeli ali se ukvarjajo s tem unikatnim aerodinamičnim športom.

DISC GOLF

Lep Prisrčen Pozdrav
Ekipa Društva Moldavit

Sporočamo vam, da se udeležujemo 45. Mineral EXPO Paris sejma, ki bo potekal od 2. do 4. decembra 2016 v "Espace Charenton-u" v Franciji. Organizatorji

nas že drugo leto vabijo, predvsem zaradi unikatne ponudbe redkih

Zvezdnih Kamnov.  Našo bogato zbirko bomo razstavljali

na največjem in najstarejšem sejmu v Parizu.

Najlepši Prisrčen Pozdrav
ekipa Moldavit

http://www.mineralexpoparis.com/en/

Utrinek Zvezdnih Kamnov iz 45. Mineral EXPO Paris sejma. Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem in podpornikom iz Francije, navezali pa smo tudi stike z

Japonsko, zaradi česar bomo v prihodnosti imeli ponudbo

Gibeon meteorita v Japonski umetnosti. Preko novih

stikov pa v naslednjem letu načrtujemo

obisk Mineral EXPO Tokio 2017.

Prisrčen Pozdrav,
ekipa Moldavit

 

 

Sporočamo vam, da gremo na odpravo v Kolumbijo iskat zelo redke Kolumbijanite, prav tako imamo srečanje z lokalnimi jamarji.

V času odprave od začetka, do sredine januarja 2017 bodo

obiski na Društvu omejeni. Zahvaljujemo se

vam za podporo vaših SRC.

 

Lep Prisrčen Pozdrav.

Ekipa Moldavit

 

 

ODPRAVA V KOLUMBIJO 2017

Sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz odprave v Kolumbiji. Po dvoletnem ponovnem srečanju z indijanci iz Muisca plemen vam predstavljamo nekaj, kar do sedaj ni bilo mogoče videti nikjer na svetu. V zadnjih dveh letih intenzivnega iskanja Kolumbijanitov so domačini uspeli izkopati izjemne primerke na področju Valle de Cauca v okolici mesta Kali. Večino Kolumbijanitov so našli pri izkopu, nekaj pa jih je močno deževje izpralo na površje zemlje. Po srečanju z lokalnimi jamarji in geologi smo izvedeli, da je pri nastanku Kolumbijanitov morala biti prisotna ogromna energetska sila. Zaradi njihovih neverjetnih strukturnih oblik se znanstveniki s tega področja še najbolj nagibajo k udaru meteorita, ki je pred cca. 30 milijoni let padel na otoku Isla Gorgonilla v Tihem oceanu. Kapljični projektili bi naj glede na kot udara meteorita bili raztreseni na širšem področju okolice mesta Kali. Kamne, katere smo po težko prehojeni poti prejeli od Kolumbijskih staroselcev so čudežni dar vesolja za vse tiste redke ljudi, ki jim je ta kamen namenjen in lahko njegovo moč izkoristijo za blagor vseh živečih na našem planetu. Največji najdeni Kolumbijanit ima 187g in je še najbolj podoben Cinta Mani kamnu, ki ga je na večini slik upodobil Roerich na njegovi 5 letni Azijski odpravi. V kolikor vas zanima kateri od primerkov iz te unikatne izbirke dragocenih in redkih Zvezdnih kamnov nam prosimo pošljite elektronsko sporočilo na: info@starstones.com.

 

Najlepši Prisrčen Pozdrav od ekipe Moldavit

 

Sporočamo vam, da smo od prvotnih 7 Zvezdnih kamnov Kolumbijanitov, katere smo se namenili podariti ljudem, ki si jih ne morejo finančno privoščiti v 5 različnih državah (skupaj 35), glede na presenetljivo

veliko odzivnost, podarili kar 179 Kolumbijanitov v 33 državah celega sveta in tako razpršili in povečali kocentrični krog

naše SVETLOBNE ČLOVEŠKE MANDALE.

 

Vsem vam Najlepši Prisrčen Pozdrav in

Blagoslov Najvišje SVETLOBE

Ekipa Moldavit

 

POROČILO RADIESTEZIJSKE MERITVE KOLUMBIJANITA

Kamen je res čaroben. Radiestezijsko sem ga izmerila in dobila prav neverjetne rezultate. Ima belo Radiestezijsko barvo, kar je izredno zanimivo, saj imajo vsi sveti kamni, ki sem jih do sedaj izmerila na energijsko močnih mestih drugačne barve. Kamen je definitivno iz pravira in deluje na božanski nivo avre, kar je zopet zanimivo. Nikoli do sedaj se namreč še nisem srečala z energijo na tem nivoju, največjo plast delovanja sem izmerila na eteričnem nivoju aure. Najbolj zanimivo pa je to, da se energija najvišjih svetišč, kot je npr. Megalitski krog Mali sveti Anđeo, Megalitski krog pod Krnom, mesta kjer se stikajo zmajeve linije, giblje okrog 200 mio. enot po bovisu (za primer energija povprečnega človeka je okoli 10.000 e.b.), ta kamen pa ima po mojih meritvah kar 400 mio. enot po bovisu, torej enkrat več, kot so to najvišje in najmočnejše energije v naravi. To je vsekakor zaznati tudi v stiku s kamnom, saj se jasno občuti njegova moč. Iz srca hvala, da ste mi omogočili, da je ta Kolumbijanit postal del mojega življenja, da mi bo pomagal osvetljevati poti drugih ljudi.

KLAVDIJA

ODPRAVA V ARIZONO 2017

 

Obveščamo vas, da se trenutno nahajamo v Arizoni ZDA, kjer nas naslednjih 14 dni lahko najdete na največjem sejmu Kristalov na svetu. Sodelujemo z Arizona Mineral and Fossil show 2017. Letošnje leto so nam organizatorji podelili eno izmed najboljših razstavnih lokacij v loži Hotela Tucson City Center. Glavni namen naše odprave pa je iskanje zelo redkih Saforditov v Arizonski puščavi v okolici mesta Saford, kjer je tudi drugi največji Zvezdni observatorij na svetu (Mount Graham International Observatory - 3300m). Do našega povratka 20. februarja so osebni obiski na Društvu omejeni.
 

Najlepši Prisrčen Pozdrav.
Ekipa Moldavit

 

UTRINEK IZ ODPRAVE V ARIZONI 2017

Sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz odprave v Arizoni. Ob tej priložnosti bi se v prvi vrsti zahvalili organizatorjem - družini Zinn in celotni ekipi Arizona Mineral and Fossil show, kateri so poskrbeli, da smo imeli vsa razpoložljiva sredstva za opravljanje našega dela. Prav tako bi se zahvalili vsem profesorjem in raziskovalcem iz Univerze v Arizoni in Teksasu, kateri so nam nudili podporo v času sejma. Posebna zahvala gre vsem obiskovalcem, ki ste nas tolikokrat presenetili s svojimi SRČNIMI dejanji preko katerih se je ustvarila zelo posebna oblika energije povezanosti. Zahvala tudi vsem vam, ki ste nas v času naše odsotnosti podpirali preko socialnih omrežij in nam s svojimi pozitivnimi SRČNIMI mislimi dajali tisto, kar smo potrebovali - Enost. Iskanje Saforditov so nam oteževali močni vetrovi in velike puščavske nevihte vendar smo bili kljub vsem težavam uspešni. V času sejma smo posredovali pri predaji največjega Kolumbijanita in Safordita na svetu, katera imata muzejske vrednosti.

Najlepši Prisrčen Pozdrav.

Ekipa Moldavit

ALTERMED 2017

 

Vabljeni, da nas osebno obiščete na enem izmed najlepših sejmov alternativnega zdravljenja v Evropi. To leto se sejem seli v novo, večjo halo, nas pa lahko najdete na novi lokaciji v središču sejma.
 

Najlepši Prisrčen Pozdrav.
Ekipa Moldavit

 

Utrinek iz Altermeda 2017. Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem, duhovnim BRATOM in SESTRAM, ki ste nas obiskali ter

Pozdravljamo vse, ki ste sprejeli Zvezdne

kamne na in v svoja SRCA. 

Najlepši Prisrčen Pozdrav vsem od ekipe Moldavit

 

 

ODPRAVA V TASMANIJO 2017

 

Obveščamo vas, da gremo od 15. do 30. marca na raziskovalno odpravo v 700.000 let star Darwinov krater v Tasmanski pragozd. Ta odprava je ena težjih do sedaj. Trenutno je v Tasmaniji poletje vendar je to otok južne Avstralije, kjer je vreme precej nestabilno (ogromno padavin), predvsem zaradi bližine južnega tečaja. Težave s katerimi se bomo srečevali so 3,5 km dostopa do Darwinovega kraterja po zelo zaraščenem in težko prehodnem ter močvirnatem Tasmanskem pragozdu. Srečevali se bomo tudi z 2 vrstama strupenih črnih kač, pijavkam in komarjem. Prvič bomo odpravo tudi (poizkusno) snemali s kamero, saj do sedaj tega še nikomur ni uspelo narediti. V času naše odsotnosti smo nedosegljivi na telefonski številki Društva, prav tako pa bomo omejeni z dostopom do interneta.
 

Najlepši Prisrčen Pozdrav in Blagoslov
Ekipa Moldavit

 

VIDEO POSNETEK Z ODPRAVE V TASMANIJI 2017

Vabimo vas k ogledu prvega video posnetka našega Društva z raziskovalne odprave v Tasmaniji, kjer smo obiskali 700.000 let star Darwinov krater (za kvalitetno sliko vam priporočamo, da si Youtube predvajalnik nastavite na HD ločljivost).

 

Najlepši Prisrčen Pozdrav in Blagoslov
Ekipa Moldavit

 

45. MINFOS 2017

 

Vabimo vas, da nas obiščete na 45. mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja, ki bo tradicionalno potekal 13. in 14. maja v Tržiču. Gre za najstarejši mednarodno priznan sejem v Sloveniji, kateri združuje večino domačih in ogromno tujih raziskovalcev, geologov, zbiralcev, duhovnih ljudi ter ljubiteljev čiste, ne potvorjene naravne energije. 
 

Najlepši Prisrčen Pozdrav od ekipe Moldavit

http://www.trzic.info/45-minfos/

 

MINERAL EXPO ZAGREB 2017

 

Vabimo vas, da nas obiščete na 19. Mineral EXPO Zagreb, ki bo potekal ta vikend od 19. do 21. maja v Domu Sportova. Gre za največji mednarodno priznan sejem na Hrvaškem, ki združuje večino ex-jugoslovanskih in veliko tujih zbiralcev, raziskovalcev, geologov in ljubiteljev čiste duhovne energije.
 

Najlepši Prisrčen Pozdrav od ekipe Moldavit

https://www.mineralexpo.hr/en/mineral-expo-zagreb.htm