top of page
Kokopelli Dreaming - Kailash
00:0000:00

Bumerang je športna aerodinamična naprava iz lesa (ali drugih materialov), ki se, vržen s pravilnim občutkom, vrne k metalcu. Prvi zapisi imena Bumerang ali »Wo-mur-rāng« izhajajo iz Avstralije iz leta 1798. Aboridžini so imeli osem (podobnih) imen za svoje lesene naprave. Čeprav ga danes povezujemo z Avstralskimi domorodci je Bumerang veliko starejši. V Poljskih Karpatih so našli 30.000 let star Bumerang. Klasični Bumerang je lahko dolg do 1,3 metra in težak do 2 kilograma. Izurjen metalec lahko tak Bumerang vrže do 200 metrov daleč. Ta naprava spremlja vse civilizacije in kulture že od nekdaj. Včasih se je uporabljal pretežno za lov in boj, tekom duhovnega napredka človeštva in z zaključkom 26 000 letnega krožnega cikla ter vstopom v Vodnarjevo dobo (ki ponazarja zrak) pa je postal športna naprava. Svetovni rekord v daljavo je leta 2005 v Avstraliji dosegel David Schummy (427,2 metrov).

Bumeranga ne moremo vržti z z glavo ali z možgani ampak ga lahko uspešno vržemo le s SRCEM oziroma z občutkom. Njegova pot je krožna ali eliptična, prav tako kakor je vse v vesolju krožno ali eliptično. Bumerang je duhovno orodje, ki nas s svojim krožnim letom spominja, da kakršno energijo dajemo, takšno tudi dobimo nazaj. Z igro Bumeranga se povezujemo s SRCEM, z našo središčno točko ali notranjim občutkom. Ko vržeš Bumerang ne samo, da se razgibaš ampak doživiš tudi adrenalin, ko z notranjim občutkom dober met rezultira, kako se po čudežu zakonitosti narave nekaj vrne nazaj k tebi, kar si pred nekaj sekundami vrgel daleč proč od sebe.  

Bumerangi Društva Moldavit so vsi ročno izdelani, unikatno barvani, z originalnim podpisom izdelovalca Mark-a Legg-a. Vsi so bili narejeni kot rezultat življenjskega dela Mark Legg-a, ameriškega prvaka v metu Bumeranga leta 2005. Mark Legg je član Bumerang reprezentance Združenih držav Amerike. Njegove Bumerange uporabljajo vsi boljši tekmovalci, med drugimi tudi reprezentanca Japonske, ki je osvojila svetovno prvenstvo 2014. So eni izmed najboljših in najbolj dovršenih rekreacijskih Bumerangov na svetu.

item35
item33
Transparentni-Bumerang_Pomanjšani
Transparenten-Bumernag-3
item34
Bumerang-transparentno-ozadje-2_pomanjšan
item39
Transparenten-Bumerang_-_4_pomanjšan
bottom of page