top of page
Música de Ángeles y Arcángeles - Moose
00:0000:00

Ametist je kristal prečudovite vijolične barve oziroma vijolična kri matere zemlje. Ime izvira iz grške besede "amethystos" kar pomeni omamljenost. Ametist je blago do globoko vijoličen kvarčni kristal z formulo SiO2 (Silicijev dioksid). Njegova popolna vijolična barva je posledica zemeljskega sevanja, prisotnosti železa in v nekaterih primerih drugih prehodnih kovin ter elementov v sledovih, kateri tvorijo kompleksne kristalne mreže. Trdota kristala je enaka kvarcu in variira od 6,5 do 7,5 trdnosti po Mohs-u. Trdnost je povezana tudi z močjo odtenka vijolične barve, bolj kot je Ametist temno vijoličen, večja je njegova trdnost. Spada v trigonalni kristalni sistem ali trigonalno singonijo, katera je ena od sedmih naravnih kristalnih sistemov.

Gre za kristal sedmega in najvišjega energetskega centra zavesti. Njegovo delovanje je zelo subtilno, saj njegova vibracija močno vpliva na človekovo kronsko čakro in posledično veliko večjo dojemljivost za prejemanje znanja in sporočil iz najvišjih duhovnih območij oziroma iz ultra vijoličnega vibracijskega duhovnega spektra. Z njegovo pomočjo in pravilno uporabo lahko hitreje umirimo um ter na varen način preusmerimo našo pozornost nazaj k srcu, iz katerega izhaja vso življenje. Ametist je tudi najboljši pripomoček za meditacijo v Theta stanju, prav tako pa njegova prisotnost v domu krepi sanje ter pomaga poglabljati Delta spanec.

Ametiste najdemo na številnih lokacijah po vsem svetu. Največja produkcija Ametistov je iz Marabe, Pau d'Arco, Pará, in bazena Paraná iz Rio Grande do Sul v Braziliji; Sandoval, Santa Cruz, Bolivija; Artigas, Urugvaj; Kalomo, Zambija in Thunder Bay, Ontario. Manjše količine najdemo na mnogih drugih lokacijah v Afriki, Braziliji, Španiji, Argentini, Rusiji, Afganistanu, Južni Koreji, Mehiki in Združenih državah.

Ima visoko trdnost in pravilno ravnanje z njim bo preprečilo kakršno koli poškodbo kamna. Ametist je občutljiv na močno vročino in svetlobo, zato lahko ob visoki izpostavljenosti izgubi ali spremeni barvo. Prav tako je poliranje kamna ali čiščenje z ultrazvokom ali paro potrebno izvajati zelo previdno.

Ametist je kristal božje milosti in usmiljena, zato ga priporočamo vsem, ki se želite povezovati z najvišjimi duhovnimi območji, ki iščete svojo univerzalno resnico, zaščito pred omamljenostjo uma ter varno pot nazaj v središče domovanja duše, nazaj v večno Božansko svetlobo lastnega srca.

20220322_125324.jpg
20220322_132858.jpg
20220412_144427 4.jpg
bottom of page