top of page

Datum zadnje objave

16. 7. 2018

iStock-608527816 LOGO Društva Moldavit 13 transparent.png

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov.

Do 2. aprila smo v Društvu Moldavit delno odsotni zaradi

ekspedicije v Južno Ameriko.

Prisrčen pozdrav,
Društvo Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov.

Sporočamo vam, da smo do 2. maja delno odsotni zaradi Društvene odprave v Azijo in v tem času ne bomo pošiljali kamnov in ostalih ezoteričnih in

športnih pripomočkov po pošti. Vas pa vljudno vabimo, da

nasosebno obiščete v prostorih Društva.

Prisrčen pozdrav in blagoslov,
Ekipa Društva Moldavit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih Kamnov.

Obveščamo vas, da smo se na srečanju v Franciji dobili z ruskimi in francoskimi geologi, kjer smo prejeli eno izmed lepših zbirk naj kvalitetnejših Libijskih Zlatih Tektitov. Te kamne vam lahko ponudimo na ogled oziroma imate možnost, da pridete do visoko energetskih kamnov, kateri močno posijejo v vaše življenje z žarki zlate svetlobe. Večina kamnov je bila
pridobljena iz geoloških odprav 
v 70 letih prejšnjega
stoletja. 

Ekipa Društva Moldvit

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Gora.

Prejeli smo povabilo izkušenih gornikov k udeležbi pohoda na Veliki Klek ali Grossglockner, najvišji vrh Avstrije (3798m). Naše izhodišče je bilo iz Neues Lucknerhaus na 1918 metrih nadmorske višine. Vzpon smo pričeli ob hudourniškem potoku Kodnitzbach in se po njegovi desni strani strmo vpenjali proti ledeniku Teischnitz-Kees. Po prečkanju ledenika smo pot nadaljevali do koče Erzherzog Johann Hütte (3454m). Tam smo si nadeli polno alpinistično opremo ter se pričeli strmo vzpenjati po ledeniku Koednitz-Kees. Na vrhu ledenika smo odložili dereze in cepine ter pričeli z varovanim plezanjem na Kleinglockner. Ob dosegu le tega sta pot do vrha nadaljevala le še najizkušenejša gornika v naši skupini medtem, ko smo drugi uživali v razgledu iz Malega Kleka, ki je 30m pod vrhom Velikega Kleka (Grossglocknerja). Sestop smo opravili po levi strani ledenika Teischnitz-Kees. Bilo je nepopisljivo lepo in čudovito vendar priporočamo vzpon le zelo izkušenim gornikom ali pa v spremstvu le-teh (več slik lahko poiščete na naši Facebook spletni strani).

Prisrčen pozdrav,
ekipa Društva Moldavit

Spoštovani podporniki, člani in ljubitelji Zvezdnih kamnov.

Zahvaljujemo se vam za vse prispevke in donacije v zadnjih dveh mesecih, saj smo z vašo pomočjo uspeli zbrati dovolj sredstev za odpravo v Kazahstan do kraterja Zamanšin. Odprava bo potekala od 10. do 20. oktobra 2015. 
V času naše odsotnosti si lahko ogledate in izbirate vse kamne na sedežu Društva (predhodna telefonska najava). Rezervacije kamnov sprejemamo po elektronski pošti, vendar jih bomo odpošiljali najkasneje po 20. oktobru. Spletna komunikacija bo zaradi odročnosti kraja padca meteorita v času odprave omejena. 

Prisrčen pozdrav, 
ekipa Društva Moldavit

Odprava v Kazahstan 2015

Spoštovani člani podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov. Sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz oddaljenega Kazahstana, kjer smo z nemalo težav prišli do cilja - kraterja Zhamanshin. To je bila ena izmed najtežjih odprav do sedaj, saj smo se morali do cilja pripeljati iz Astrakhana (Rusija), kateri leži ob Kaspijskem morju, 1350km globoko v Kazahstan. Pot je bila hudo naporna in nevarna, saj so ceste v zelo slabem stanju, v večini brez asfalta in z ogromnimi luknjami in poškodbami, prav tako pa so razdalje med mesti in vasmi tudi do 300km. Po dveh dneh težavne vožnje smo prispeli v mesto Irgiz, ki je od kraterja oddaljeno cca. 70km. Tam smo izmučeni od vožnje prenočevali pri domačinih, ki so nas zelo toplo sprejeli ter nam ponudili vse - od informacij, prenočišča, hrane, vode, pomoči pri uradnih stvareh. Ne glede na skromen način življenja je njihova SRČNOST nekaj, kar je v naših SRCIH pustilo velik pečat, saj za bližnje poskrbijo, kot za sami sebe. Naslednji dan smo se s pomočjo pastirja, ki pase svoje konje na območju Zhamanshinskih pašnikov odpravili v središče kraterja, kateri ima notranji premer 7km, zunanji pa 14km. Pot se od glavne ceste odcepi ter poteka po neurejeni stepski cesti 24km. Velikokrat smo morali prečiti tudi do 2m globoke kanale, kar nam je časovno vzelo skoraj cel dan. Pozno popoldan smo prispeli na cilj, kjer nam je ostalo le 24ur za iskanje kamnov. Energija v samem kraterju je neverjetna. Na določenih mestih smo občutili mravljinčenje po telesu ter slišali neprekinjeno frekvenčno delovanje. Prenočevali smo v avtu, saj so na celem območju kraterja prisotni volkovi, bilo pa je tudi nezavidljivih -7 stopinj tekom noči, čez dan pa do +3 stopinje. Ponoči smo imeli nekateri zelo žive, lucidne sanje s sporočili. Naslednji dan smo prehodili velike razdalje ter bili pri iskanju kamnov s pomočjo natančnih informacij in BOŽJE pomoči zelo uspešni. Irgizit je poseben kamen in se razlikuje od ostalih Tektitov po obliki in delovanju (o njegovem delovanju si lahko preberete v rubriki Irgizit). Pred odhodom smo na dveh vrhovih naredili kamnite može, kot jih vidimo v naših Gorah ter tako pustili naš podpis. Pot nazaj do Astrakhana je bila težja, ker smo imeli težave s končniki in stabilizatorji na podvozju avtomobila. 

Ves čas naše odprave je Dobri OČE, ki je središče vsega obstoječega, pazil na nas, nas varoval ter nam kazal pot katero smo morali prehoditi. V vesolju, kjer vse poteka v popolnem redu naključja ne obstajajo temveč ima vse svoj namen in cilj, prav tako je bilo namenjeno, da smo tudi mi morali opraviti to težko pot, katero nam je pomagal prehoditi ON, ki je izvir vse SVETLOBE in TOPLOTE.

Posebna zahvala gre Rudolfu Prazniku, kateri je nesebično in brezplačno Društvo pogostil, posvetil 10 dni svojega časa, svoj avto, za nas prevajal v Rusiji in Kazahstanu ter nas varno pripeljal do kraterja in nazaj 3300 km. V ta namen mu podarjamo Zlato članstvo. Iz vsega SRCA se mu zahvaljujemo za pomoč in mu pošiljamo blagoslove najvišje Svetlobe kakor tudi vsem, ki so okoli njega. Amen. 

 

Z ljubeznijo do vseh naših bližnjih, 
ekipa Društva Moldavit  

​Dragi člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov.

Sporočamo vam, da se udeležujemo največjega tradicionalnega sejma mineralov na svetu v Tucsonu, Arizona ZDA. Prisotni bomo na Arizona Mineral & Fossil show v Hotelu Tucson City Center od 30. januarja do 13. februarja 2016. V

sklopu odprave bomo opravili ekspedicijo v puščavo, kjer bomo iskali

redke Safordite. V času naše odsotnosti je komunikacija

omogočena vendar poštno pošiljanje žal ni mogoče.

Opravite lahko rezervacijo kamna

do našega povratka. 

Vljudno vabljeni! 
Ekipa Društva Moldavit

http://www.tgms.org/show-2015/

Spoštovani člani, podporniki in ljubitelji Zvezdnih kamnov.

Sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz zahtevne odprave v Arizoni. Tja smo odšli na največji sejem Kristalov na svetu, ki je trajal mesec dni. Na koncu nam je ostalo na razpolago le še nekaj dni katere smo namenili za iskanje zelo redkih in dragocenih Zvezdnih kamnov Saforditov. Na sejmu se moramo posebej zahvaliti organizatorjem Arizona Mineral & Fossil Show, Martin Zinn Expositions L.L.C., kateri so nas sprejeli z odprtim SRCEM ter nam zelo pomagali pri vseh naših ovirah in težavah, ki niso bile prav majhne. Do nas so imeli še posebno razumevanje, kar je danes zelo redko. Prav tako se SRČNO zahvaljujemo vsem našim podpornikom brez katerih ta odprava ne bi bila mogoča. Sporočamo vam tudi, da smo imeli veliko srečo pri iskanju oziroma nabiranju Saforditov. Zaradi velike vročine v puščavi smo jih iskali le zjutraj ali zvečer in to na območju velikem vsaj 100m2 kilometrov. Včasih smo se oddaljili od avta tudi po nekaj kilometrov ter iskali kamne po različnih zahtevnih poteh, katera so podkrepila še kardela Kojotov, Risov in različnih plazilcev. Zelo težko je naleteti tudi na pravo lokacijo, saj je območje padlih Saforditov pred 30 milijoni let nazaj zelo veliko. Z domačo in BOŽJO podporo nam je tako uspelo nabrati več kot kilogram teh lepih, redkih, ter izjemo energetsko učinkovitih Zvezdnih kamnov, katere nekateri imenujejo tudi Cinta Mani. V ta namen bomo kamne tudi ugodneje poklonili vsem donatorjem. Navezali smo ogromno novih stikov in dobili veliko novih podpornikov ter članov. Zaradi vseh nenapovedanih dogodkov in z njimi velikih problemov, ki so se na Božjo srečo vsi ugodno rešili, je bila to najdaljša in tudi najtežja odprava do sedaj. Ljubi člani, podporniki, BRATJE in SESTRE, najlepša HVALA vam za vse vaše lepe misli in Blagoslove, ki smo jih na tem potovanju zelo potrebovali.

Vsem vam Prisrčno Najlepši pozdrav ter Blagoslov Najvišje SVETLOBE naj nahrani vaše SRCE kakor tudi SRCA vseh, ki vas obkrožajo.

Vaša ekipa Društva Moldavit

Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo v Franciji na srečanju z Ruskimi in Francoskimi geologi imeli veliko srečo ter uspeli dobiti težko dobavljivo

(vojna v Libiji) zelo čisto in kakovostno zbirko Libijskih Zlatih Tektitov.

Vabimo vas, da si jih ogledate osebno pri nas na Društvu ali ​pa

jih pogledate na naši spletni strani "Spletno posredovanje"

Sporočamo vam, da gremo na odpravo v Kolumbijo iskat zelo redke Kolumbijanite, prav tako imamo srečanje z lokalnimi jamarji.

V času odprave od začetka, do sredine januarja 2017

bodo obiski na Društvu omejeni. Zahvaljujemo

se vam za podporo vaših SRC.

 

Lep Prisrčen Pozdrav.

Ekipa Moldavit

 

 

ODPRAVA V KOLUMBIJO 2017

Sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz odprave v Kolumbiji. Po dvoletnem ponovnem srečanju z indijanci iz Muisca plemen vam predstavljamo nekaj, kar do sedaj ni bilo mogoče videti nikjer na svetu. V zadnjih dveh letih intenzivnega iskanja Kolumbijanitov so domačini uspeli izkopati izjemne primerke na področju Valle de Cauca v okolici mesta Kali. Večino Kolumbijanitov so našli pri izkopu, nekaj pa jih je močno deževje izpralo na površje zemlje. Po srečanju z lokalnimi jamarji in geologi smo izvedeli, da je pri nastanku Kolumbijanitov morala biti prisotna ogromna energetska sila. Zaradi njihovih neverjetnih strukturnih oblik se znanstveniki s tega področja še najbolj nagibajo k udaru meteorita, ki je pred cca. 30 milijoni let padel na otoku Isla Gorgonilla v Tihem oceanu. Kapljični projektili bi naj glede na kot udara meteorita bili raztreseni na širšem področju okolice mesta Kali. Kamne, katere smo po težko prehojeni poti prejeli od Kolumbijskih staroselcev so čudežni dar vesolja za vse tiste redke ljudi, ki jim je ta kamen namenjen in lahko njegovo moč izkoristijo za blagor vseh živečih na našem planetu. Največji najdeni Kolumbijanit ima 187g in je še najbolj podoben Cinta Mani kamnu, ki ga je na večini slik upodobil Roerich na njegovi 5 letni Azijski odpravi. V kolikor vas zanima kateri od primerkov iz te unikatne izbirke dragocenih in redkih Zvezdnih kamnov, nam prosimo pošljite elektronsko sporočilo na: info@starstones.com.

 

Najlepši Prisrčen Pozdrav od ekipe Moldavit

 

RUDNIKI SMARAGDOV V KOLUMBIJI 2017

Smaragd – eden izmed najlepših zemeljskih Kristalov Zelene barve, katerega so izkopavali že Azteki ter jih uporabljali izključno le v duhovne namene, je že od nekdaj zelo privlačen za vse civilizacije in ljudstva, ki so se z njim srečala. Njegov mistični izvor v Kolumbijskih Gorah pa mu daje tisto posebnost, katera buri duhove in žene ljudi, da ga že tisočletja iščejo kljub vsem nevarnostim, ki jim prežijo.

Na zadnji odpravi Društva Moldavit smo obiskali vse rudnike Smaragdov v Kolumbiji in sicer rudnike Muzo in rudnike Chivor, ki se nahajajo v odročnih začetnih predelih Kolumbijske Gorske verige Andov na področju pokrajine Boyaca. Zanimalo nas je, kako in na kakšen način poteka izkopavanje tega prečudovitega, in redkega Zelenega Kristala, predvsem pa smo naredili to raziskovalno odpravo, da podpremo lokalne rudarje in ne velike korporacije oziroma privatne lastnike največjih rudnikov in preprodajalce Emerald Trade Centra.

Sama pot do teh odročnih predelov je zelo dolga, težka in nevarna z vidika zelo slabih cest, predvsem na strmih predelih Kolumbijskih gora. Razlog zakaj pravimo Kolumbijske Gore (Andi), ker so hribi na več področjih kljub manjši nadmorski višini neverjetno strmi, skalnati in razvejani z globokimi rečnimi dolinami in strmimi vrhovi, ki se prepletajo s prečudovitimi Kolumbijskimi gozdovi polnimi velikih slapov in rečnih strug. Najlepše pa je bilo opazovati igre meglic nad gozdovi, kjer se naravni duhovi povišajo in potujejo nad zemljo ter opazujejo vse naše misli in SRCA.

 

Prvi rudnik, ki smo ga obiskali je oddaljen cca. 10 km od zelo odročnega in revnega mesta Muzo. Pot nas je peljala 200 km severno od Bogote, od tega pa je bilo kar 80 km nevarnih cest. Največje rudnike na področju mesta Muzo imajo v lasti Ameriške korporacije in zasebni lastniki. Rudarji iz lokalnega mesta so v večini zaposleni pri svojih bogatih delodajalcih. Njihova povprečna plača znaša cca. 250 eur mesečno za opravljanje enega izmed najnevarnejših del, pri določenih lastnikih rudnikov tudi v zelo slabih delovnih pogojih z minimalnim prezračevalnim sistemom. Veseli nas, da smo se odločili za obisk teh odročnih pokrajin in Smaragd kupili od lokalnih rudarjev ter s tem vsaj malo pomagali izboljšati njihov življenjski položaj. Predvsem na področju Muzo rudnikov je zelo malo povpraševanja po Smaragdih pri lokalnih prebivalcih, saj je leta 2012 prišlo do strelskega obračuna med Ameriškimi in Kolumbijskimi interesi, kar je občutno vplivalo na življenjski standard lokalnega prebivalstva ter še dodatno poslabšalo njihov že tako nezavidljiv položaj.

Drugi rudnik, ki smo ga obiskali je na območju mesta Chivor. Pot do tega rudnika je resnično neverjetno čudovita, navkljub ostalim cestnim nevarnostim. Mesto Chivor je od Bogote oddaljeno prav tako cca. 200 km, leži pa bolj na severovzhodu. Nekaj večjih rudnikov na tem območju je v lasti Kolumbijske vlade, nekaj pa v lasti preprostih rudarjev, kar je bilo tudi najlepše presenečanje naše odprave. V slednjih rudarji nimajo rednega mesečnega dohodka, temveč ostanejo vsi Smaragdi, ki jih izkopljejo v njihovi lasti. Tudi tukaj smo podprli lokalno prebivalstvo z nakupom Smaragda, v zahvalo pa so nam razkazali dva rudnika ter nas poučili kako dejansko poteka izkopavanje Smaragdov.

Na odpravi nam je uspelo dobiti nekaj zelo lepih primerkov tega redkega in energetsko zelo močnega kristala, katerega si lahko ogledate na naših spletnih straneh, z načinom naše odprave pa smo ohranili njegovo nedolžno lepoto in čistost bistva.


onohej zlatove

 

ODPRAVA V ARIZONO 2017

 

Obveščamo vas, da se trenutno nahajamo v Arizoni ZDA, kjer nas naslednjih 14 dni lahko najdete na največjem sejmu Kristalov na svetu. Sodelujemo z Arizona Mineral and Fossil show 2017. Letošnje leto so nam organizatorji podelili eno izmed najboljših razstavnih lokacij v loži Hotela Tucson City Center. Glavni namen naše odprave pa je iskanje zelo redkih Saforditov v Arizonski puščavi v okolici mesta Saford, kjer je tudi drugi največji Zvezdni observatorij na svetu (Mount Graham International Observatory - 3300m). Do našega povratka 20. februarja so osebni obiski na Društvu omejeni.
 

Najlepši Prisrčen Pozdrav.
Ekipa Moldavit

 

UTRINEK IZ ODPRAVE V ARIZONI 2017

Sporočamo vam, da smo se uspešno vrnili iz odprave v Arizoni. Ob tej priložnosti bi se v prvi vrsti zahvalili organizatorjem - družini Zinn in celotni ekipi Arizona Mineral and Fossil show, kateri so poskrbeli, da smo imeli vsa razpoložljiva sredstva za opravljanje našega dela. Prav tako bi se zahvalili vsem profesorjem in raziskovalcem iz Univerze v Arizoni in Teksasu, kateri so nam nudili podporo v času sejma. Posebna zahvala gre vsem obiskovalcem, ki ste nas tolikokrat presenetili s svojimi SRČNIMI dejanji preko katerih se je ustvarila zelo posebna oblika energije povezanosti. Zahvala tudi vsem vam, ki ste nas v času naše odsotnosti podpirali preko socialnih omrežij in nam s svojimi pozitivnimi SRČNIMI mislimi dajali tisto, kar smo potrebovali - Enost. Iskanje Saforditov so nam oteževali močni vetrovi in velike puščavske nevihte vendar smo bili kljub vsem težavam uspešni. V času sejma smo posredovali pri predaji največjega Kolumbijanita in Safordita na svetu, katera imata muzejske vrednosti.

Najlepši Prisrčen Pozdrav.

Ekipa Moldavit

ODPRAVA V TASMANIJO 2017

 

Obveščamo vas, da gremo od 15. do 30. marca na raziskovalno odpravo v 700.000 let star Darwinov krater v Tasmanski pragozd. Ta odprava je ena težjih do sedaj. Trenutno je v Tasmaniji poletje vendar je to otok južne Avstralije, kjer je vreme precej nestabilno (ogromno padavin), predvsem zaradi bližine južnega tečaja. Težave s katerimi se bomo srečevali so 3,5 km dostopa do Darwinovega kraterja po zelo zaraščenem in težko prehodnem ter močvirnatem Tasmanskem pragozdu. Srečevali se bomo tudi z 2 vrstama strupenih črnih kač, pijavkam in komarjem. Prvič bomo odpravo tudi (poizkusno) snemali s kamero, saj do sedaj tega še nikomur ni uspelo narediti. V času naše odsotnosti smo nedosegljivi na telefonski številki Društva, prav tako pa bomo omejeni z dostopom do interneta.
 

Najlepši Prisrčen Pozdrav in Blagoslov
Ekipa Moldavit

 

VIDEO POSNETEK Z ODPRAVE V TASMANIJI 2017

Vabimo vas k ogledu prvega video posnetka našega Društva z raziskovalne odprave v Tasmaniji, kjer smo obiskali 700.000 let star Darwinov krater (za kvalitetno sliko vam priporočamo, da si Youtube predvajalnik nastavite na HD ločljivost).

 

Najlepši Prisrčen Pozdrav in Blagoslov
Ekipa Moldavit

 

ODPRAVA V EGIPT 2018

 

Obveščamo vas, da imamo srečanje v Kairu z mednarodno priznanimi geologi, prav tako pa bomo prepotovali večji del zahodnega dela Egipta ob Libijski puščavi, kjer so trenutno zaradi nenehnih napadov na Egipčansko policijo v zadnjih letih precej zaostrene razmere. Namen odprave je zbiranje informacij o Libijskih Zlatih Tektitih za interno raziskavo, katero pripravljamo skupaj z Univerzo v Ljubljani in Prirodoslovnim Muzejem Slovenije. Zaradi odprave bodo obiski na Društvo omejeni. Dosegljivi bomo le preko elektronske pošte.


Najlepši Prisrčen Pozdrav.
Ekipa Moldavit 

 

ODPRAVA V KOLUMBIJO 2018

 

Obveščamo vas, da se ponovno vračamo v Kolumbijo z osnovnim namenom iskanja zelo redkih Kolumbijanitov ter zbiranjem podatkov za raziskavo o Tektitih, katero pripravljamo skupaj z Univerzo v Ljubljani ter Prirodoslovnim Muzejem Slovenije. V času raziskovalne odprave so obiski na sedežu Društva omejeni, dosegljivi pa smo preko socialnih omrežij ali elektronske pošte.


Najlepši Prisrčen Pozdrav.
Ekipa Moldavit 

 

SKRITA MOČ KOLUMBIJANITA

 

Po tretji uspešni odpravi v Kolumbijo vam predstavljamo novo zbirko zelo redkih Kolumbijanitov katere smo od domačinov izmenjali za Moldavite. Gre za Cinta Mani Kamne iz Sanskrta katerih prerokba se omenja tako v Budizmu kot Hinduizmu. Po starodavnih spisih gre za 1 od 4 relikvij katere so bile podane iz neba ljudem, da bi pridobili Božje Usmiljenje nad vsem Življenjem, ki jih obdaja. V Tibetu naj bi moč tega kamna prinesla med ljudi Dharmo, ki ponazarja SREDIŠČE NESKONČNOSTI. V zahodnem svetu ga imenujemo Kamen Modrosti ali angleško "Philosopher's Stone" katerega že od začetka časov iščejo vsi alkimisti vendar je Kamen Modrosti nemogoče najti, če ga ne iščeš v sebi. Cinta Mani ti pomaga, da se usmeriš od zunanjega iskanja resnice k notranjemu. Kamen Modrosti v resnici sestavljajo človeške solze spoznanja in tako bo Energija po Cinta Mani prerokbi spremenila cel svet, ko bodo Kamni zaokrožili med ljudmi in bo svet ob spoznanju lastnih slabosti jokal nad samim seboj.


Onohej Zlatove

 

ODPRAVA V KAZAHSTAN 2018

 

Sporočamo vam, da bomo v naslednjih 3 tednih izvedli drugo odpravo v 900.000 let star Zhamanshin krater v Kazahstanu z namenom iskanja zelo redkih Irgizitov. V času naše odprave bo Društvo (razen vezav Kamnov) obratovalo nemoteno in bomo dosegljivi preko vseh naših kontaktov.


Najlepši Prisrčen Pozdrav.
Ekipa Moldavit

POSNETEK ODPRAVE V KAZAHSTANU 2018

 

Vabimo vas k ogledu drugega video posnetka Društva Moldavit z raziskovalne odprave v Kazahstanu, kjer smo obiskali 900.000 let star Zhamanshin krater (za kvalitetno sliko vam priporočamo, da si Youtube predvajalnik nastavite na 1080 HD ločljivost).


Najlepši Prisrčen Pozdrav.
Ekipa Moldavit

BURMA 2018

 

Sporočamo vam, da smo bili junija 2018 na raziskovalni odpravi v Burmi (Myanmar), kjer smo iskali zelo redke Safirje in Rubine. Zaradi politične nestabilnosti v državi so vsi rudniki zaprti in je vsem tujcem prepovedan vstop na območje Mokoga (več kot 1000 let starih rudnikov). S pomočjo domačinov in po nemalo zapletih smo se na meji Mogoka uspeli srečati z lastniki rudnikov in tako prišli do zelo redkih naravnih in neobdelanih Rubinov in Safirjev, katere imate možnost videti na naših spletnih straneh.   


Ekipa Moldavit

bottom of page