top of page
Any Lounge Color - Lounge Pilots
00:0000:00

​Kot predstavnica čistosti se je Bela Lilija uporabljala skozi zgodovino vse od Antičnih časov do danes. V antični Grčiji so neveste nosile krono pleteno iz cvetov Bele Lilije in pšenice, kar je simboliziralo rodovitno čistost. 

Absolut Bele Lilije ima dolgo tradicijo ter globoko zakoreninjeno mesto v duhovnem raziskovanju. Bela Lilija je še posebno znana po njeni moči, da izzove priklic sanj in lucidno sanjanje. Za želeni učinek je potrebno pred spanjem nekaj vdihov iz stekleničke in pri vsakem zadržimo le-tega za nekaj trenutkov. To lahko privede do močnih lucidnih sanj ali globokega meditativnega stanja. Absolut Bele Lilije lahko mešamo z drugimi olji, katera prav tako vplivajo na okrepljeno sanjanje. 

Ima številne zdravilne lastnosti, še posebej če ga mešamo z oljem Ognjiča. Takrat deluje zdravilno na vse vrste kožnih bolezni. Zelo dobro in učinkovito se lahko uporablja za masažo, za kopel, po kopeli, za suho povrhnjico in tretmane z vročim oljem. Samega lahko uporabljamo v izparilniku, v mikro dozi kot parfum, za potpuri itd. Zelo dobro se uporablja kot dodatek za izdelavo naravnih kozmetičnih pripomočkov. V aromaterapiji se olje uporablja za zdravljenje depresije. Pomaga pri ustvarjanju občutka skromnosti, sreče ter občutka varnosti.

Absoluti imajo močnejši vonj od eteričnih olj in so najbolj podobni vonju rastline v naravi. Absoluti namreč ne vsebujejo samo eteričnih olj rastline, temveč tudi druge pomembne komponente, zato so tako po sestavi kot vonju kompleksnejši. Prav tako so Absoluti gostejši od eteričnih olj in imajo bolj intenzivno barvo.

Absolut Bele Lilije je pridobljen z metodo ogljikovega dioksida. Ta metoda zagotavlja najbolj popoln izvleček, ki je primeren tudi za aromaterapijo. Ta metoda pridobivanja olja spada med najkvalitetnejše. Olja so proizvedena v nadzorovanih sterilnih okoljih in ne puščajo ostankov v ozadju. To zagotavlja, da so ti visoko koncentrirani ekstrakti varni za UM, telo in DUHA.

Pri uporabi v izdelkih vsekakor velja previdnost pri doziranju, saj gre za čisti koncentrat z visoko intenzivnim vonjem. 0,5 - 2% olja razredčimo v baznem olju za masažo, pomešanega v vodi za izparilnik, mešanico v razpršilu za potpuri, kot parfum, 3 - 5 kapljic za kopel. Npr. v 100g baznega olja za aromaterapijo ali za različne vrste mazil je priporočljivo dodati samo dve kapljici Absoluta, oziroma le toliko, da se doseže želeni vonj (npr. za isto intenziteto na isti količini se uporabi 10 kapljic eteričnega olja). Če želite izdelati preprost parfum vzamete 10ml Jojobinega olja in dodate 2 kapljici Absoluta Bele Lilije. Čisti ekstrakt na koži uporabljamo le v mikro odmerku.

bottom of page