Echoes From The Void - E-Mantra
00:00 / 00:00

Kolumbijanit je sveti kamen Kolumbijskih indijancev iz Muiska plemen. Indijanci mu pravijo "Piedra Rayo", kar pomeni "Kamen Strele" ali "Svetlobni Kamen". Povezan je s svetim, Božjim izvorom. Kolumbijski vrači ga uporabljajo pri svojih obredih kot sredstvo za komunikacijo z Bogom. Prav tako ga uporabljajo za preroška videnja. Najverjetneje je to najstarejši Obsidian na svetu vendar je kljub vsemu fascinantna enigma saj je Obsidian v naravi zelo nestabilen in zelo redko preseže starost 20 milionov let, Kolumbijanit pa je zelo stabilen, starejši od 30 milijonov let in ostaja velika uganka v znanstvenih krogih. Je zelo unikaten, redek, veliko redkejši od Moldavita in Safordita, v znanstvenih krogih pa še vedno potekajo ugibanja glede čistosti in glede nastanka njegovih fascinantnih zunanjih oblik.

Gre za Cinta Mani Kamne iz Sanskrta katerih prerokba se omenja tako v Budizmu kot Hinduizmu. Po starodavnih spisih gre za 1 od 4 relikvij katere so bile podane iz neba ljudem, da bi pridobili Božje Usmiljenje nad vsem Življenjem, ki jih obdaja. V Tibetu naj bi moč tega kamna prinesla med ljudi Dharmo, ki ponazarja SREDIŠČE NESKONČNOSTI. V zahodnem svetu ga imenujemo Kamen Modrosti ali angleško "Philosopher's Stone" katerega že od začetka časov iščejo vsi alkimisti vendar je Kamen Modrosti nemogoče najti, če ga ne iščeš v sebi. Cinta Mani ti pomaga, da se usmeriš od zunanjega iskanja resnice k notranjemu. Kamen Modrosti v resnici sestavljajo človeške solze spoznanja in tako bo Energija po Cinta Mani prerokbi spremenila cel svet, ko bodo Kamni zaokrožili med ljudmi in bo svet ob spoznanju lastnih slabosti jokal nad samim seboj.

Na odpravi Društva Moldavit v Kolumbiji so nam bili ti kamni predani z največjim spoštovanjem, saj so jih dosedanji nosilci imeli v posesti 8 let in jih niso ponujali nikomur. Po njihovem izročilu so bili ti kamni izkopani pred cca. 25 leti v začetku prehoda v Vodnarjevo dobo v okolici mesta Kali. V Kolumbiji smo prejeli te kamne posvečeno in ob delni menjavi za Moldavite. Kamni so nas poklicali, da jih prinesemo v Slovenijo za namen, ki presega naše zemeljsko razumevanje, od koder bodo razpršeni po celi Evropi in ostalih kontinentih, za ozaveščanje in zdravljenje našega planeta. Ta redek in zelo dragocen kamen ima najvišjo vibracijo od vseh Zvezdnih Kamnov. Prinaša Božje usmiljenje do vseh živih bitij, saj v sebi nosi zapis večnega praognja. S svojo nežno vijoličasto barvo, visokim zunanjim leskom, močnim odbojem svetlobe ter prelepimi ornamentacijskimi oblikami ustvarja zelo močan magnet. Pritegne pozornost vsakega v njegovi bližini, tudi tistih, ki ne verjamejo v moč kamnov. Kdor ga sprejme lahko z njim prvič v življenju začuti globoko sočutje preko Božjega usmiljenja, ki nam ga je pokazal tisti, ki ima ključ do celotnega duhovnega stvarstva. S pravilnim ravnanjem in nagovarjanjem ti ponuja možnost, da se dvigneš do najvišjih občutkov doživljanja Božjega usmiljenja do vseh živih bitij. Doživiš lahko vizije, kjer so solze neizogibne. Sam sem to večkrat zelo močno izkusil. Imel sem nepredvidene vizije in občutke, ki so se začeli sprožati v bližini kamnov. Vedno je po videnju sledil intenziven in neutolažljiv jok ter zavedanje in prepoznavanje duha na višji čustveno duhovni ravni. Z lahkoto sem se vživel v bližnjega, pa naj si bo to v rastlino, človeka ali žival. Predvsem sem zelo močno občutil trpljenje vseh živih bitij okoli sebe in močno povezanost duha v neskončni reki življenja. 

Da smo prvič v Evropo pripeljali več teh kamnov gre zahvala predvsem profesorju iz Univerze v Kali, ki nas je zelo gostoljubno sprejel, nas usmerjal, dajal napotke in pazil na nas, saj je Kolumbija zelo nevarna dežela polna pasti. Ker je količina teh kamnov zelo omejena verjamemo, da so namenjeni ljudem, ki imajo višje duhovno poslanstvo. 

 

Onohej Zlatove