Sončna Vrata pripeljejo posameznika na pot Ljubezni in Modrosti. Kdor v sebi odkrije ta dva čudovita bisera lahko spozna skrivnost celotnega vesoljnega

reda, od najmanjših zakonitosti, pa vse do prasvetlobe večnega
ognja, kateri napaja vso Neskončnost. 

Onosmil Zlatobor

DOPISOVANJE KNEZA ABGARJA Z JEZUSOM  

»Šesto Abgarjevo pismo Jezusu napisano

deset tednov pozneje«

 

1. ABGAR, NEZNATNI KNEZ V EDESSI, VSE NAJBOLJŠE JEZUSU, DOBREMU ZVELIČARJU, KI SE JE POJAVIL V OKOLICI JERUZALEMA, ZVELIČANJE ZA VSA LJUDSTVA, KI SO DOBREGA SRCA IN IMAJO PRAVO VOLJO, DA BI SVOJE ŽIVLJENJE RAVNALI PO NJEGOVI BESEDI!

2. O LJUBI OČE, ODPUSTI MI MOJO VELIKO PREDRZNOST IN MOJO RES ŽE NESRAMNO NADLEŽNOST! TODA SAJ VENDAR VEŠ, DA SO BILI DOBRI ZDRAVNIKI VEDNO NAJBOLJ CENJENI MED LJUDMI, KER SO VEDNO IMELI NAJZANESLJIVEJŠE ZNANJE TUDI O NARAVNIH REČEH, IN SE JE ZATO PRI VELIKIH NARAVNIH POJAVIH VSAKDO RAD OBRNIL NANJE, DA BI DOBIL OD NJIH VSAJ PRIBLIŽNO POJASNILO. IN KAKO NESKONČNO VIŠJE OD VSEH NARAVNOZNANSKIH ZDRAVNIKOV SVETA SI SEVEDA V MOJIH OČEH TI, KI NISI LE ZDRAVNIK V VSEH REČEH, AMPAK SI OBENEM TUDI STVARNIK IN OČE VSE NARAVE OD VEKOMAJ!

3. ZATO LAHKO SAMO TEBI POTOŽIM SVOJO ZDAJŠNJO NENAVADNO DRŽAVNO STISKO IN TE IZ VSE GLOBINE SVOJEGA SRCA ZAPROSIM ZA MILOSTNO ODVRNITEV TE NENAVADNE NESREČE.

4. GLEJ, KOT ŽE GOTOVO DOLGO NATANČNO VEŠ, SMO TU PRED DESETIMI DNEVI ČUTILI SLABOTEN POTRES, KI JE VEČNA TI HVALA, MINIL BREZ POSEBNIH POSLEDIC. NEKAJ DNI PO TEM POTRESU PA SE JE ZAČELA VODA KALITI. IN VSAKEGA ČLOVEKA, KI JE PIL VODO, JE ZAČELA BOLETI GLAVA IN JE POTEM ČISTO PONOREL.

5. TAKOJ SEM IZDAL STROG UKAZ, DA NE SME NIHČE V VSEJ MOJI DEŽELI UPORABLJATI VODE TAKO DOLGO, DOKLER JIM TEGA NE BOM SPET DOVOLIL. MED TEM ČASOM PA NAJ PRIDEJO VSI MOJI DRŽAVLJANI K MENI V EDESSO, KJER BODO DOBILI VINA IN VODE, KI JU BOM DAL V TA NAMEN Z VELIKIMI LADJAMI PRIPELJATI IZ PRECEJŠNJE ODDALJENOSTI.

6. KER SEM TO STORIL IZ ČISTE LJUBEZNI IN RESNIČNEGA USMILJENJA DO SVOJEGA LJUDSTVA, MISLIM, DA S TEM NISEM STORIL NIČ SLABEGA. ZATO TE PROSIM, O USMILJENI OČE, V VSEJ PONIŽNOSTI IN SKRUŠENOSTI SVOJEGA SRCA, ČE BI TI HOTEL POMAGATI MENI IN MOJEMU LJUDSTVU IZ TE STISKE!

7. KAJTI GLEJ, VODA SE NOČE ZBISTRITI IN NJEN UČINEK JE VEDNO ENAK. O JEZUS, VEM, DA SO TI POKORNE VSE DOBRE IN ZLE SILE IN DA SE MORAJO UKLONITI TVOJEMU UKAZU. ZATO TE PROSIM, DA BI SE ME USMILIL IN ME ZARADI UBOGEGA LJUDSTVA REŠIL TE NADLOGE. - ZGODI SE TVOJA BOŽJA, SVETA VOLJA!

8. Ko je JEZUS bral to pismo, se je razburil globoko v svoji notranjosti in spregovoril glasno kot grom: “O Satana, Satana! Kako dolgo boš še skušala OČETA, svojega BOGA!? Kaj ti je, najhudobnejša kača, storilo to revno, preprosto, majhno ljudstvo, da ga tako ostudno mučiš?

9. Da pa boš spet občutila, da sem JAZ STVARNIK nad vsem, naj bo od tega trenutka dalje v tej deželi konec tvoje hudobije! AMEN.

10. Ali si nisi nekoč izvolila samo človeškega mesa, da ga boš preskušala, in to sem ti dovolil, kakor pri Jobu?! Kaj zdaj počneš z Mojo Zemljo?! - Če si upaš, napadi MENE! Toda MOJO ZEMLJO in ljudi, ki ME nosijo v svojih SRCIH, pusti pri miru do tistega časa, ki ti ga bom določil za poslednjo preskušnjo svobode!” Šele po tem vzkliku je bil Abgarju po učencu poslan odgovor.

»ŠESTI JEZUSOV ODGOVOR«

1. MOJ LJUBLJENI SIN IN BRAT ABGAR! TEGA TI NI ZAGODEL TVOJ, AMPAK SAMO MOJ SOVRAŽNIK! VENDAR TI TEGA SOVRAŽNIKA NE POZNAŠ, JAZ PA GA POZNAM ŽE DOLGO.

2. TA MOJ SOVRAŽNIK JE STARI, NEVIDNI KNEZ TEGA SVETA IN JE IMEL DOSLEJ VELIKO OBLAST, NE SAMO NA TEJ ZEMLJI, KI JE NJEGOVO BIVALIŠČE, TEMVEČ TUDI MED ZVEZDAMI. TODA NJEGOVA OBLAST BO TRAJALA LE ŠE KRATEK ČAS IN KMALU BO VLADAR TEGA SVETA PREMAGAN.

3. TI PA SE GA VEČ NE BOJ! KAJTI ZATE IN ZA TVOJE LJUDSTVO SEM GA ZDAJ PREMAGAL JAZ. - ZATO MIRNO SPET UPORABLJAJ VODO SVOJE DEŽELE! KAJTI V TEM TRENUTKU JE POSTALA ČISTA IN ZDRAVA.

4. GLEJ, KER ME LJUBIŠ, TE JE DOLETELO ZLO. KER PA JE V STISKI POSTALA TVOJA LJUBEZEN DO MENE MOČNEJŠA, JE TVOJA LJUBEZEN PREMAGALA VSO PEKLENSKO SILO IN TI SI ZDAJ ZA VSE ČASE REŠEN TAKŠNIH PEKLENSKIH IZRODKOV!

5. ZATO BO VERA IZROČENA VELIKIM SKUŠNJAVAM IN BO MORALA ITI SKOZI OGENJ IN VODO. TODA OGENJ LJUBEZNI BO ZADUŠIL OGENJ PRESKUŠNJE VERE IN S SVOJO VSEMOGOČNOSTJO IZPARIL VODO.

6. KAKOR PA SE JE ZDAJ ZGODILO TVOJI DEŽELI NARAVNO, SE BO NEKOČ MNOGIM ZGODILO Z MOJIM NAUKOM DUHOVNO. TISTI, KI BODO PILI IZ MLAKUŽ KRIVIH PREROKOV, BODO TUDI POSTALI ZELO BREZUMNI!

7. MOJA LJUBEZEN, MOJ BLAGOSLOV IN MOJA MILOST TEBI, MOJ BRAT ABGAR! AMEN.

 

Jakob Lorber: DOPISOVANJE KNEZA ABGARJA Z JEZUSOM (str. 27 - 32)

V teh objavah nam GOVORI ON, ki je VSE, ter EDINI Preusmiljeni in Predobri

Ljubeči OČE in ni drugega OČETA oziroma JEDRA okoli katerega kroži vso

obstoječe neskončno Stvarstvo, mi pa smo Njegovi prvi Ljubi OTROCI,

katere nas je iz Središča OČETOVEGA SRCA, Večna USMILJENA

 LJUBEZEN odkupila s hudimi bolečinami in krvjo na križu, 

ter nas Potrpežljivo Čaka z vso TOPLINO SRCA, v Svoj

 SVETLOBNO Večni OČETOVSKI OBJEM. AMEN! 

Onosmil Zlatobor