Sončna Vrata pripeljejo posameznika na pot Ljubezni in Modrosti. Kdor v sebi odkrije ta dva čudovita bisera lahko spozna skrivnost celotnega vesoljnega

reda, od najmanjših zakonitosti, pa vse do prasvetlobe večnega
ognja, kateri napaja vso Neskončnost. 

Onosmil Zlatobor

DOPISOVANJE KNEZA ABGARJA Z JEZUSOM  

»Četrto Abgarjevo pismo Jezusu napisano

sedem tednov po tretjem pismu«

 

1. ABGAR, MALI KNEZ V EDESSI, VSE NAJBOLJŠE DOBREMU ZVELIČARJU JEZUSU‚ KI SE JE POJAVIL V OKOLICI JERUZALEMA, IN GA ZDAJ NEUMNI SLEPI JUDJE, KI V SVOJI SREDI NE SPOZNAJO SVETE PRALUČI IN SONCA VSEH SONC, PREGANJAJO IZ KRAJA V KRAJ!

2. O TI MOJ DOBRI ZVELIČAR JEZUS! ZDAJ SE JE NA MOJEM LJUBLJENEM SINU V RESNICI IZPOLNILO, KAR SI MI TI, O PRELJUBI OČE, NAPOVEDAL V SVOJEM DRUGEM PISMU. PRED NEKAJ DNEVI JE UMRL IN ME ŠE NA SMRTNI POSTELJI, Z OČMI, POLNIMI SOLZ, VZTRAJNO PROSIL, NAJ TI V TEM PISMU SPOROČIM NJEGOVO NAJGLOBJO HVALEŽNOST ZA TO, KER JE PO TVOJI MILOSTI UMIRAL ZARES - BREZ BOLEČIN IN BREZ STRAHU PRED TELESNO SMRTJO.

3. TVOJO SLIKO JE GOTOVO TISOČKRAT PRITISNIL NA SVOJE SRCE. IN NJEGOVE ZADNJE BESEDE SO BILE: “O TI MOJ PREDOBRI OČE JEZUS! O JEZUS, TI VEČNA LJUBEZEN, KI SI EDINO PRAVO ŽIVLJENJE OD VEKOMAJ! TI, KI ZDAJ KOT SIN ČLOVEKOV ŽIVIŠ MED TISTIMI, KI JIH JE TVOJA VSEMOGOČNOST PRIKLICALA V BIVANJE IN JIM DALA TELO IN ŽIVLJENJE - TI EDINI, TI SI MOJA LJUBEZEN NA VEKE! - JAZ ŽIVIM, ŽIVIM, ŽIVIM S TEBOJ, V TEBI, VEČNO!”

4. PO TEH BESEDAH JE MOJ LJUBLJENI SIN UMRL. O PRELJUBI OČE, TI GOTOVO VEŠ, KAKŠEN JE BIL ZEMELJSKI KONEC MOJEGA SINA, IN DA SMO JAZ IN VSA MOJA HIŠA VELIKO JOKALI ZA NJIM. IN VENDAR TI TO PIŠEM KOT ČLOVEK ČLOVEKU, KER JE BILA TO NAJSRČNEJŠA ŽELJA MOJEGA UMIRAJOČEGA SINA PRED NJEGOVIM ZEMELJSKIM KONCEM.

5. O USMILJENI OČE, ODPUSTI MENI, UBOGEMU GREŠNIKU PRED TEBOJ, KER TE NADLEGUJEM ŽE S ČETRTIM PISMOM IN TE MORDA MOTIM PRI TVOJIH NAJSVETEJŠIH IN NAJPOMEMBNEJŠIH OPRAVILIH.

6. KONČNO SI DRZNEM TEMU PISMU DODATI ŠE PROŠNJO, DA MI NE BI ODTEGNIL SVOJE TOLAŽBE! KAJTI GLEJ, ZDAJ KLJUB VSEMU ZELO ŽALUJEM ZA SVOJIM SINOM IN TE ŽALOSTI SE NE MOREM REŠITI S SVOJO NAJBOLJŠO IN NAJTRDNEJŠO VOLJO. ZATO TE PROSIM, DOBRI ZVELIČAR, NAJBOLJŠI OČE OD VEKOMAJ, DA BI ME OSVOBODIL TE VELIKE BOLEČINE. TODA NE MOJA, TEMVEČ TVOJA SVETA VOLJA NAJ SE ZGODI!

»Četrti svojeročni odgovor Jezusa v Grščini,

medtem, ko so bila prejšnja pisma

napisana v Judovskem jeziku«

 

1. MOJ LJUBLJENI SIN IN BRAT ABGAR! GLEDE TVOJEGA SINA MI JE VSE ZNANO. IN NADVSE LJUBO MI JE, DA JE IMEL TAKO LEP KONEC NA TEM SVETU, TODA ŠE VELIKO LEPŠI ZAČETEK V MOJEM KRALJESTVU.

2. STORIŠ PA PRAV, ČE ZA NJIM NEKOLIKO ŽALUJEŠ. KAJTI GLEJ, NA TEM SVETU JE LE MALO DOBRIH. TISTI PA, KI SO TAKŠNI KOT TVOJ SIN, SO PA ŽE VREDNI, DA SE ZA NJIMI ŽALUJE!

3. GLEJ, TUDI JAZ ŽALUJEM ZA TVOJIM SINOM IN SEM ZA NJIM POTOČIL ČUDOVITO SOLZO! - TAKO JE NEKOČ NASTAL VES SVET IZ ENE SOLZE IZ MOJEGA OČESA. IN TAKO BODO SPET OBLIKOVANA NOVA NEBESA.

4. POVEM TI, DA SO DOBRE SOLZE V NEBESIH NADVSE DRAGOCENE. KAJTI S TEMI NAJČUDOVITEJŠIMI DRAGULJI SO VSO VEČNOST OKRAŠENA NEBESA. TODA HUDOBNE SOLZE SOVRAŠTVA, NEVOŠČLJIVOSTI IN JEZE BODO OKREPILE TRDNOST PEKLA.

5. ZATO NAJ TI BO V NAJVEČJO TOLAŽBO TO, DA ŽALUJEŠ ZA DOBRIM! ŽALUJ ZA NJIM ŠE KRATEK ČAS, DO TEDAJ, KO BOŠ KMALU ŽALOVAL ZA MENOJ. POTEM PA TE BO MOJ UČENEC REŠIL VSEGA.

6. BODI PA ODSLEJ ZELO USMILJEN, TAKO BOŠ TUDI TI DOSEGEL VELIKO USMILJENJE! NE POZABI NA REVEŽE! VSI TI SO MOJI BRATJE! KAR STORIŠ NJIM, STORIŠ MENI IN JAZ TI BOM POVRNIL STOTERNO.

7. IŠČI VELIKO - TO JE MOJE KRALJESTVO - TAKO TI BO NAVRŽENO TUDI MAJHNO TEGA SVETA! ČE PA BI ISKAL MAJHNO, POTEM NE BI MOGEL BITI VREDEN VELIKEGA.

8. TI IMAŠ V SVOJI JEČI VELEIZDAJALCA, KI SI JE PO TVOJEM MODREM ZAKONU ZASLUŽIL SMRT. JAZ PA TI PRAVIM, LJUBEZEN IN USMILJENJE STA VEČ KOT MODROST IN PRAVIČNOST! ZATO RAVNAJ Z NJIM PO LJUBEZNI IN PO USMILJENJU, TAKO BOŠ ENO Z MENOJ IN ENO Z NJIM, KI JE V MENI IN IZ KATEREGA IZHAJAM KOT ČLOVEK. - AMEN.

9. JAZ SAM SEM NAPISAL V KAFARNAUMU IN POSLAL PO TVOJEM SLU.

Jakob Lorber: DOPISOVANJE KNEZA ABGARJA Z JEZUSOM (str. 17 - 20)

V teh objavah nam GOVORI ON, ki je VSE, ter EDINI Preusmiljeni in Predobri

Ljubeči OČE in ni drugega OČETA oziroma JEDRA okoli katerega kroži vso

obstoječe neskončno Stvarstvo, mi pa smo Njegovi prvi Ljubi OTROCI,

katere nas je iz Središča OČETOVEGA SRCA, Večna USMILJENA

 LJUBEZEN odkupila s hudimi bolečinami in krvjo na križu, 

ter nas Potrpežljivo Čaka z vso TOPLINO SRCA, v Svoj

 SVETLOBNO Večni OČETOVSKI OBJEM. AMEN! 

Onosmil Zlatobor