top of page
Waiting Between Worlds - Zack Hemsey
00:0000:00

Irgizit je Zvezdni Kamen oziroma ostanek velikega Asteroida, v katerem je SVETLOBA veliko bolj zgoščena kot v ostalih Tektitih. Zaradi tega je tudi veliko močnejši. Skozi tanko plast Irgizita skoraj ne vidiš barve. Njegova barva je zelo zgoščena rumeno zelena, do temno oranžna. Deluje podobno kot ostali Tektiti vendar se zaradi močno zgoščene SVETLOBE njegova prisotnost veliko bolj občuteno izraža na posameznika in okolico. Podari ti neopisljivo varnost v najtežjih trenutkih ali situacijah ter te močno ozavešča k temu kar je prav in Dobro. Z lahkoto zapustiš dvojnost ter začutiš ENOST Življenja, kot eno veliko povezano družino vseh živečih na našem Planetu in v celem vesolju. Zelo uspešno ti pomaga pri čustvenih, psihičnih in ostalih zdravstvenih tegobah. Priporočam ga vsem, ki so osamljeni ali v strahu pred prihodnostjo, saj ti daje pogum in veliko varnost, pred katero izgine vsak strah, katerekoli vrste ali oblike. 


Irgiziti se nahajajo v oddaljenem in redko poseljenem jugo zahodnem področju Kazahstana, v provinci Aktobe blizu vasi Irgiz. Asteroid je padel pred cca. 900.000 leti in pri tem ustvaril 2 km globok Zhamanshin krater (notranji premer kroga 7 km, zunanji premer kroga 14 km). Tako kot Darwinove Tektite najdemo Irgizite znotraj samega kraterja. Na naši odpravi v Kazahstanu smo večinoma našli majhne primerke, na veliko srečo pa tudi nekaj večjih primerkov. Težko jih je dobiti in ni jih veliko.

 

Irgizit te fascinira s svojo obliko in čudovito lepim, visokim zunanjim leskom. Čeprav na zunaj črn, je v resnici lahko videti na zelo tankih plasteh oziroma robovih zeleno, rumeno in oranžno barvo. Ima zelo močan vpliv na drugi, tretji in četrti energetski center zavesti (njegovo delovanje je opisano v Zvezdni Mandali).

46.0.jpg
28.0.jpg
27.0.jpg
bottom of page