top of page
Dandelion (Tribute To A Legend) - Ivan Torrent
00:0000:00

Herkimerski Diamant je najtrša, najčistejša in najbolj popolna naravna oblika Kristala iz družine Kamenih Strel. Ima prečudovit dvojni heksagonalni sistem (2 x 6 kraka Mandala s središčno točko ali 2 x 7 točkovni sistem), kateri se med drugim oblikuje zaradi minimalne povezave Kristala z matičnim kamnom ob njegovi rasti. Njegova trdnost znaša 7,5 po Mohsovi lestvici, kar ga uvršča med najtrši Gorski Kristal. Svoje ime je dobil po okrožju Herkimer v državi New York, kjer rastejo v Dolomitskih kamninah razširjenega območja Niagarskih slapov. Obstajajo še druga nahajališča visoko v Himalajski gorski verigi, pod ledeniških uravnavah fjordov na Norveškem, v Dolomitih v Italiji ter v Gorskih hudourniških razpokah Ukrajinskih Karpatov. Herkimerske Diamante so našli praktično v vseh verigah Goratega sveta vendar največkrat samo posamezne primerke.


Prvi ljudje, ki so bili tesno povezani z njimi, so Indijanci iz Severno Ameriških plemen Mohawk. Uporabljali so jih kot talismane, za izdelavo orodij ter kot vrednostno sredstvo blagovne menjave med plemeni. Žalostno so po 16. stoletju Herkimerske Diamante pri staroselcih zamenjali navadni stekleni okraski, katere so s sabo prinesli Evropejci in tako je nekdaj veliko svobodno ljudstvo postopoma začelo izgubljati Duhovno vrednost v novem svetu. 

Herkimerski Diamanti so popolnoma brezbarvni ali pa rahlo zlatkasto dimne barve. Pojavljajo se v različnih oblikah glede na velikosti posameznih ploskev, pri čemer so Diamanti z najbolj simetrično pravilnimi oblikami tudi najbolj redki, najbolj cenjeni in dosegajo višje vrednosti. Na vrednost vpliva tudi čistost Kristala ter popolnost zgornje in spodnje konice.

Tradicionalno se ga uporablja pri zmanjševanju fizične bolečine in pri razstrupljanju telesa. Ko sem postavil Diamant na razbolelo mesto in vizualiziral v njem SVETLOBO se je Energetsko kroženje uravnovesilo v cca. 3 minutah. Postopoma se je občutek bolečine zmanjševal do skoraj popolne izzvenitve. Uporablja se za odpravo neravnovesij v RNA in DNA, pri zdravljenju celičnih motenj in motenj metabolizma. Prav tako se uporablja za preprečevanje fizične izčrpanosti in izgorelosti ter pri krepitvi imunskega sistema.


Herkimerski Diamant je razpečevalec Svetlobe. Po Feng Šuju postavimo Diamant na okensko polico od koder bo razprševal naravno Svetlobo v predele prostora kamor Sonce nikoli ne posveti s svojimi žarki.

 

Zaradi visoke čistosti in dvojne šesterokrake zvezde z dvema središčnima točkama se ob ploskvah Herkimerskega Diamanta tare vseh 7 Naravnih Duhov, kateri predstavljajo Bitje Popolnosti oziroma Popolnega Človeka.

bottom of page