top of page
Cry - Thomas Bergersen
00:0000:00

Veliko je bilo polemik v znanstvenih krogih glede izvora Safordita, ali prihaja iz Vesolja ali je zemeljski Kamen. Sedaj je delno potrjeno da izhaja iz zemlje, nepojasnjen ostaja nizek elektromagnetizem v njem. Gre za 30 milijonov let star Energetski Kamen, katerega najdemo le v puščavi Arizone v ZDA.

V obsežni primerjalni raziskavi, katero smo izvedli v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Prirodoslovnim Muzejem Slovenije med različnimi vrstami Tektitov smo prišli do ugotovitve, da so to najverjetneje solze Matere Zemlje. Je zelo čudovit, poseben Kamen in nikjer na svetu ni njemu podobnega.
Safordit ima dolgo zgodovino in velik vpliv na Duhovni svet. Nicholas Roerich je posvetil del svojega življenje podobnemu Kamnu, ki mu na vzhodu pravijo Cintamani (mi pa ga imenujemo Kamen Mira). Roerich je prejel velik kos v Tibetu med njegovo raziskovalno odpravo v Aziji, in je nato poizkušal predati ta Kamen takratnim svetovnim voditeljem (iz njegovih krogov), kot Kamen Sprave in Miru med prvo in drugo svetovno vojno. Njegov poizkus ni uspel, lahko pa danes najdemo v njegovem muzeju v New Yorku velik del njegovih slik, ki pričajo o potovanju, predaji ter prenašanju Kamna iz kontinenta na kontinent. V prvi polovici prejšnjega stoletja je bil Roerich zelo močna kulturna in politična osebnost. Cintamani je osrednja upodobitev na njegovih slikah med in po 5 letni odpravi v Aziji. 

bottom of page