top of page
Survive - Sterling Angel (Nmesh SA edit)
00:0000:00
20220711_103508.jpg
Jasmine_flower.jpg
Jasmine_flower_edited.jpg

Jasminove grme ljudje gojijo in cenijo že tisočletja. Razkošna rastlina je znana po svojih lepih belih cvetovih in bogatem vonju. Roža naj bi izvirala iz Irana, danes pa jo lahko najdemo tudi v tropskih podnebjih. Na svetu obstaja več kot 200 vrst Jasminovih grmov, kateri so različnih oblik, barv in velikosti. Najdemo jih po vseh tropskih in subtropskih regijah Evrope, Azije in Oceanije. Toda največja raznolikost Jasmina je v južni in jugovzhodni Aziji.

 

Že stoletja je bil Jasmin priljubljen zaradi svojega sladkega, romantičnega vonja in je bil uporabljen v nekaterih najbolj znanih parfumih na svetu, vključno s Chanel št. 5. Je tudi pogosta sestavina alkohola, sladkarij in sladic. 

 

Ime izhaja iz perzijske besede "yasamin", kar pomeni "božji dar". Samo ena izmed najlepše dišečih rož se lahko pohvali s takim imenom. V mnogih državah Jasmin vzbuja ljubezen in mir, zato je pogosto udeležen na poročnih obredih. Simbolizira skromnost; čeprav so cvetovi Jasmina majhni in preprosti, proizvajajo močno, prijetno dišavo.

 

Absolut olje je pridobljeno iz belih cvetov navadnega Jasmina, znanega tudi kot Jasminum officinale. Naravne sestavine Jasmin Absoluta imajo lastnosti, ki nudijo številne koristi za zdravje. Olje spada med priljubljeno domače zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje vsega, od depresije do različnih telesnih okužb in ran, diabetičnih razjed, ima antibakterijske učinke proti E-coli, L. casei, S-mutans, kandidi, luskavici, uporablja se za zdravljenje želodčnih krčev in krčevitega kašlja, masažo mišic po športni aktivnosti, aromaterapevtsko masažo, porodne krče, predvsem pa je najbolj znan kot močan afrodiziak, z močnim romantičnim in spolnim učinkom.

 

Če želite popestriti vzdušje v spalnici, poskusite nekaj kapljic olja namazati po vratu. Toplota vašega telesa bo okrepila vonj. Nekaj ​​kapljic lahko dodate tudi na posteljnino, v toplo kopel ali v difuzor v spalnici.

 

Obstajajo dokazi, da aromaterapija z Jasminovim oljem učinkovito zmanjša simptome depresije. Študija, ki je preučevala Absolut Jasmina, je pokazala, da je Jasminovo olje v primerjavi s placebom občutno povečalo vedenjsko vzburjenje. To je vključevalo znatno povečanje nasičenosti krvi s kisikom, stopnjo dihanja in uravnanost krvnega tlaka.

 

​Kaj so Absoluti? Absoluti so naravni oljni izvlečki cvetov, pridobljeni z različnimi hladnimi postopki (ekstrakcija z etanolom, ekstrakcija CO2, maceracija, enfleurage, ekstrakcija s hladnim stiskanjem). Zaradi načina ekstrakcije so zelo visoko koncentrirani in imajo močnejši in dlje časa trajajoči vonj od eteričnih olj. So najboljši in najkvalitetnejši približek vonju cvetočih rastlin v naravi. Absoluti namreč ne vsebujejo samo eteričnih olj rastline, temveč tudi druge pomembne komponente, zato so tako po sestavi kot vonju kompleksnejši.

bottom of page