top of page
Earthsong - Karunesh
00:0000:00
Sacra 3.jpg
Sacra 6.jpg
20180310_210857.jpg

Rumena, bela in Kraljevska zelena Kadilna Bosvelija Sacra Hojari spadajo med redke in najkvalitetnejše vrste Kadilne Bosvelije na svetu. Uspešno rastejo v obmorskem goratem predelu Dofarja, ki je največji governorat na jugu Omana. Od davnih časov pa do danes je Dhofar najpomembnejši vir najkvalitetnejših kadilnih smol na svetu, ki so prihajala na zahod po Svilnati poti.


Na območju Dhofarja živijo najstarejša Arabska plemena, katera govorijo več različnih južnoarabsko semitskih jezikov. Subtropsko podnebje omogoča, da ta predel arabskega polotoka v času monsuna za krajše obdobje popolnomna ozeleni. Drevesa iz vrst Sacra si v času deževja opomorejo in so zaradi tega sposobna proizvesti eno izmed najkvalitetnejših smol Kadilne Bosvelije na svetu - rumeno, zelenkasto Kraljevo Hojari (izhaja iz Sultanata Hogar, intenzivnost barve pa je pogojena s kvaliteto letine). Sacra raste tudi v Jemnu in Somaliji vendar se po kakovosti ne moreta primerjati s smolo iz Hogarja.


Kadilo ima zelo izrazit prijetno sladek vonj. Smolo odlikuje tudi visoka čistost saj se zaradi ugodnih klimatskih pogojev in zadostne količine padavin na njej ne nabira toliko prahu kot na drevesih iz drugih področij.
Veseli nas, da lahko podpornikom Društva ponudimo ti dve redki in najkvalitetnejši vrsti smol Kadilne Bosvelije.

20190713_021540.jpg
frankincense-tree-with-camels-dhofar-wad
bottom of page