top of page
Oxygene (Part 2) - Jean Michel Jarre
00:0000:00

Ime Safir izhaja iz grške besede "Sapheiros" in latinske besede "Saphirus", kar pomeni Moder. Safirji se pojavljajo v vseh barvah mavrice vendar je izmed vseh Modri Safir najredkejši in najbolj iskan. Tako kot Rubin prihaja Safir iz družine Korundov. Spada med najtrše kamne na svetu in dosega trdnost 9 na Mohsovi lestvici. V hebrejskih spisih je zapisano, da sta Kralj Salomon in Abraham nosila talismane iz Safirja, Mojzesovih 10 Božjih zapovedi pa naj bi vklesali na Safirjeve plošče. Grki so ga nosili v preročiščih, Perzijci so verjeli, da je cela zemlja narejena iz Safirja, stari Tevtoni pa, da prinese zmago tistim, kateri se očistijo vseh negativnih misli.

Safir je Kamen RESNOSTI in POTRPEŽLJIVOSTI. Krepi spomin, stimulira željo po znanju in daje inspiracijo. Kadar ga nosimo v območju SRCA je zelo močna zaščita pred zavistjo, obrekovanjem in izdajstvom. Če se Kamen proda, podari ali izgubi, le-ta še vedno oddaja pozitivno energijo bivšemu lastniku. S Safirjem dosežemo hiter Duhovni napredek, ker umirja telesno strast, prinaša tolažbo, Duši pomaga, da se očisti nepotrebnega materiala, ki ga zahteva telo. Daje Pogum, Odločnost in Samodisciplino v najtežjih trenutkih; v partnerski odnos vnaša Zvestobo in višjo obliko Ljubezni.

Modri Safir se je v preteklosti uporabljal za očesna vnetja in izboljšanje vida. V starih časih so ga uporabljali pri lajšanju glavobola, vročine, krvavenju iz nosa, pri težavah z sluhom, vnetjem ušes in vrtoglavici, za zdravljenje ščitnice, oteklih bezgavk, za zdravljenje problemov v zvezi z govorom in komunikacijo. Zapisano je, da Safir lajša težave z astmo, s SRCEM, nespečnostjo in nevralgijo. Učinkovit naj bi bil tudi pri zdravljenju nevroloških in kožnih bolezni. Stimulira hipofizo in močno vpliva na hormonski sistem. Zelo učinkovit naj bi se izkazal tudi pri zdravljenju kroničnih bolezni kot so osteohondroza, spondiloze, pri paralizi in parezi po kapi.

bottom of page