top of page
High Sierra - Tim Janis
00:0000:00

Modri Lotus ali "Nymphaea Caerulea" ali znan tudi kot Modri Lokvanj, je bila najpomembnejša ritualna rastlina starodavnega Egipta. To čudovito vodno Lilijo bi lahko videli kako je rastla povsod v divjih ribnikih in namakalnih nasipih reke Nil. Umetno so jo sadili tudi v tempeljskih in mestnih vodnjakih. Modri Lotus je postal zelo priljubljen zaradi svoje očarljive lepote in zaradi njegovih pozitivnih psihoaktivnih učinkov. Egipčani so ga uporabljali pri obredih smrti in rojstva. Velika podoba faraona Ramsesa II (1290-1223 pr.n.št.) je bila skoraj v celoti narejena iz Belih in Modrih Lotosovih cvetov.

Modri Lotus je sveta roža in se je tradicionalno uporabljal za lajšanje psihičnih bolečin, za ustvarjanje dobrega počutja, ki se lahko razvije tudi v evforičen občutek saj s svojim vplivom povečuje cirkulacijo. Za nekatera ljudstva je Modri Lotus simbol Potrpežljivosti. Cvet s svojim vonjem povečuje pozitivno počutje saj vsebuje antispazmodično sestavino imenovano Nuciferin, prav tako vsebuje še aporphine. Zgodovinsko gledano se je v starem Egiptu uporabljal podobno kot danes konoplja, saj je močan in redek afrodizijak. 

 

Absoluti imajo močnejši vonj od eteričnih olj in so najbolj podobni vonju rastline v naravi. Absoluti namreč ne vsebujejo samo eteričnih olj rastline, temveč tudi druge pomembne komponente, zato so tako po sestavi kot vonju kompleksnejši. Prav tako so Absoluti gostejši od eteričnih olj in imajo bolj intenzivno barvo.

Absolut Modrega Lotusa je pridobljen z metodo ogljikovega dioksida. Ta metoda zagotavlja najbolj popoln izvleček, ki je primeren tudi za aromaterapijo. Ta metoda pridobivanja olja spada med najkvalitetnejše. Olja so proizvedena v nadzorovanih sterilnih okoljih in ne puščajo ostankov v ozadju. To zagotavlja, da so ti visoko koncentrirani ekstrakti varni za UM, telo in DUHA.

Pri uporabi v izdelkih vsekakor velja previdnost pri doziranju, saj gre za čisti koncentrat z visoko intenzivnim vonjem. 0,5 - 2% olja razredčimo v baznem olju za masažo, pomešanega v vodi za izparilnik, mešanico v razpršilu za potpuri, kot parfum, 3 - 5 kapljic za kopel. Npr. v 100g baznega olja za aromaterapijo ali za različne vrste mazil je priporočljivo dodati samo dve kapljici Absoluta, oziroma le toliko, da se doseže želeni vonj (npr. za isto intenziteto na isti količini se uporabi 10 kapljic eteričnega olja). Če želite izdelati preprost parfum vzamete 10ml Jojobinega olja in dodate 2 kapljici Absoluta Modrega Lotusa. Čisti ekstrakt na koži uporabljamo le v mikro odmerku.

 

Na tkanini, preprogi, posteljnini, kopeli in na koži diši zares čudovito in prinaša čisto radost vsem, katere objame njegov vonj. 

bottom of page