top of page
Darkest Night - Tony Anderson ft. James Everingham
00:0000:00

BILITONIT

Bilitonit je vrsta Tektita z otoka Belitung v Indoneziji. Nastal je skupaj z ostali Tektiti v enemu izmed največjih dogodkov pred cca. 790.000 leti, ko je ogromen Asteroid padel na zemljo. Predvidevanja so, da je krater nekje v Tonkinskem zalivu Južno Kitajskega morja. Bilitonit je najbolj cenjen Tektit, saj spada med najredkejše in predvsem med najlepše, najbolj svetleče in najčistejše do sedaj odkrite Tektite v avstralo-azijskem polju. Njegova redkost je izjemna saj vse najdene Bilitonite v večini pokupijo zasebni zbiralci. Domačini na otoku Belitung ga cenijo zelo visoko, Kamnu pa so postavili tudi največji spomenik na svetu. Bilitonite najdejo naključno med izkopom v rudnikih kositra in silike. Večina teh rudnikov nima operativnega dovoljenja in delujejo na črno, saj je to edini vir preživetja domačinom. V pripravi je UNESCO zaščita otoka, ki bo v prihodnosti popolnoma prepovedala rudarjenje. Rudarjenje na otoku sega tisočletja nazaj, vse do velikih Kitajskih dinastij, katere so bile prve, ki so rudarile in se prve srečevale s temi Kamni. Včasih v rudnikih naključno najdejo 5 Kamnov v enem dnevu in včasih po več mesecev nobenega. Med Kamni, ki jih najdejo niso vsi kvalitetni, zato so najlepši tudi najbolj cenjeni.

 

Bilitonit je zelo lep glos svetleč Kamen z globokimi kanalnimi črtami in poslikavami, ki spominjajo na starodavno arabsko pisavo in bolj, ko se takšna poslikava ujema s kulturnim pomenom bolj so Kamni magični in cenjeni. Poslikava naj bi nastala kot posledica naravnega dolgotrajnega procesa vodnega jedkanja v zemlji. Domačini verjamejo, da jih Bilitoniti ščitijo pred hipnozo, pred črno magijo, uporabljajo jih kot zaščito pred demoni, zdravilci ga uporabljajo pri terapijah in če kdorkoli zboli pije vodo z Bilitoniti. Kamni so ime dobili po otoku Belitung leta 1921 katere je poimenoval nizozemski geolog in raziskovalec Ir. N. Wing Easton iz Univerze v Amsterdamu. Takrat je Indonezija še spadala pod Nizozemsko kolonijo.

 

Kamen deluje na spodnje tri Energetske Centre Zavesti, kakor tudi vsi ostali Tektiti iz avstralo-azijskega polja. Njegova barva je oranžna, kar ponazarja Modrost s katero ločiš Dobro od slabega in je najboljši pripomoček za udejanjanje Enosti. V njemu prevladuje Silicijev dioksid, brez katerega vse vrste računalnikov danes sploh ne bi delovale oziroma jih ne bi mogli poimenovati pametni računalniki. Preprečuje tudi vse vesoljsko, zemeljsko, vodno in elektromegnetno sevanje, toda le ob pravilni uporabi in sicer rednem čiščenju z vodo, jasno vizualizacijo ter nagovorom otroške preprostosti. Zelo dober je za učenje, na sodiščih, sestankih in nasplošno v vseh resnih situacijah, saj s pomočjo Tektita z nadsvetlobno hitrostjo ločiš med svetlobo in temo ter se lažje odločiš za svetlo in pozitivno pot. Da ti občutek moči in velike varnosti.

bottom of page