Darkest Night - Tony Anderson ft. James Everingham
00:0000:00

BILITONIT

Bilitonit je vrsta Tektita z otoka Belitung v Indoneziji. Nastal je skupaj z ostali Tektiti v enemu izmed največjih dogodkov pred cca. 790.000 leti, ko je ogromen Asteroid padel na zemljo - predvidevanja so, da je krater nekje v Tonkinskem zalivu Južno Kitajskega morja. Bilitonit je najbolj cenjen Tektit, saj spada med najredkejše in predvsem med najlepše, najbolj svetleče in najčistejše do sedaj odkrite Tektite v avstralo-azijskem polju. Njegova redkost je izjemna saj vse najdene Bilitonite v večini pokupijo zasebni zbiralci. Domačini na otoku Belitung ga cenijo zelo visoko in je postal zaščitni in najbolj prepoznaven znak otoka, kjer so Kamnu postavili tudi največji spomenik na svetu. Bilitonite najdejo redko in naključno v rudnikih kositra in silike. Večina teh rudnikov nima operativnega dovoljenja in delujejo na črno, saj je to edini vir preživetja domačinom, sedaj pa se pripravlja UNESCO zaščita in zakon, ki bo popolnoma prepovedal rudarjenje na otoku. Rudarjenje sega tisočletja nazaj, vse do velikih Kitajskih dinastij, katere so bile prve, ki so na otoku rudarile in odkrile te Kamne. Včasih v rudnikih naključno najdejo 5 Kamnov v enem dnevu in včasih po več mesecev nobenega. Med Kamni, ki jih najdejo niso vsi kvalitetni zato so najlepši tudi najbolj cenjeni.

 

Bilitonit je zelo lep glos svetleč Kamen z globokimi kanalnimi črtami in poslikavami, ki spominjajo na starodavno arabsko pisavo in bolj, ko se takšna poslikava ujema s kulturnim pomenom bolj so Kamni magični in cenjeni. Poslikava naj bi nastala kot posledica naravnega dolgotrajnega procesa vodnega jedkanja v zemlji. Domačini verjamejo, da jih Bilitoniti ščitijo pred hipnozo, pred črno magijo, uporabljajo jih kot zaščito pred demoni, zdravilci ga uporabljajo pri terapijah in če kdorkoli zboli pije vodo z Bilitoniti. Kamni so ime dobili po otoku Belitung leta 1921 katere je poimenoval nizozemski geolog in raziskovalec Ir. N. Wing Easton iz Univerze v Amsterdamu. Takrat je Indonezija še spadala pod Nizozemsko kolonijo.

Tektit ima izjemno moč, še posebej takrat, ko v njega verjameš. Osebno poznam starejšo žensko, ki so ji noge skoraj odpovedale, ker je spala na pasu zemeljskega sevanja. Njen vnuk in moj Dobri Prijatelj ji je kupil zaščitno magnetno podlogo, ter k nogam in pod vzglavnik postavil 2 večja Tektita in rekel: "Mama, ti Kamni ti bodo povrnili zdravje in boš dolgo živela." To je bilo pred 20 leti, danes je stara 98 let in umsko zelo inteligentna. Pred nekaj dnevi sem bil k njej povabljen na kosilo, katero je v celoti sama pripravila in nisem se mogel načuditi njenem mladostnem videzu in bistroumnem razumu.

Kamen deluje na spodnje tri Energetske Centre Zavesti, kakor tudi vsi ostali Tektiti iz avstralo-azijskega polja. Njegova barva je oranžna, kar ponazarja Modrost s katero ločiš Dobro od slabega in je najboljši pripomoček za udejanjanje Enosti. V njemu prevladuje Silicijev dioksid (inteligenca logike), brez katerega vse vrste računalnikov danes sploh ne bi delovale oziroma jih ne bi mogli poimenovati pametni računalniki. Preprečuje tudi vse vesoljsko, zemeljsko, vodno in elektromegnetno sevanje, toda le ob pravilni uporabi in sicer rednem čiščenju z vodo, jasno vizualizacijo ter nagovorom otroške preprostosti. Zelo dober je za učenje, na sodiščih, sestankih in nasplošno v vseh resnih situacijah, saj s pomočjo Tektita z nadsvetlobno hitrostjo ločiš med svetlobo in temo ter se lažje odločiš za svetlo in pozitivno pot.  Da ti občutek moči in velike varnosti. 
 

Onohej Zlatove, Onosmil Zlatobor