top of page
I Take It Smart - Boris Brejcha
00:0000:00

Avstralski Opal je eden izmed najbolj čarobnih in slikovitih zemeljskih Kamnov. Ujeta SVETLOBA se lomi ob različnih položajih ter s tem ustvarja trodimenzionalno fluorescentno sliko s prelivanjem različnih barv, odvisno od vrste in lokacije najdišča ter količine in plasti Silicija v Kamnu. 

Beseda Opal oziroma "Upala" izhaja iz sanskrta kar pomeni Dragulj. Prečudovite Opale so poznali že Rimljani, katere so izkopavali na različnih nahajališčih v Evropi, katera pa so danes popolnoma izčrpana. Danes 96% vseh najdenih Opalov prihaja iz Avstralije, ostale 4% pa izkopljejo v ZDA, Braziliji, Etiopiji, Hondurasu, Meksiku in Kanadi. 

Nastanek Opalov se zgodi, ko voda s površine zemlje odnaša mikro Silicijeve Kristale, kateri se pod zemljo nalagajo v razpokah dobro zorjene železove rude. Voda nato izpari in za sabo pusti Silicijevo Kristalizacijo, katera tekom dolgih obdobij fosilizira skupaj z železom in ustvari ta prečudovit naravni trodimenzionalni Kristal. V Opalu lahko najdemo od 4 do 
22% vode, vsebnost Silicija pa prav tako variira. Več kot je plasti Silicija, lepši in dražji je Opal. Nekateri Opali (Hidrofan) so sposobni tudi absorbirati vodo do 15%, katera nato izhlapi v nekaj tednih - s tem, ko absorbirajo vodo se v njihovi notranjosti okrepijo barvni odtenki in svetlobni odboj. 

Opal je Kamen navdiha - ojačevalec domišljije in ustvarjalnosti. Vsebuje večji delež vode kot večina zemeljskih Kamnov in ga štejemo med vodne Kamne. Kot voda prevrne in razrahlja vse skale in korenine na svoji poti, tako ti Energija Opala pomaga premagovati vse življenjske ovire. V času ustvarjalnosti ti da tudi neprecenljiv dodatek Energije za delo. Vnaša nevidnost in samozavest. V Ljubezni odpira človekovo Duhovno naravo, kar poveča občutek varnosti in polnosti. Prinaša obnovo in novosti ter nove začetke višje oblike Ljubezni z novimi ljudmi. Zelo učinkovito se ga programira za pozitivno sanjanje. V vsakem Opalu prevladuje določena barvna niansa katera okrepi z njo povezan Energetski Center Zavesti.

bottom of page