top of page
Avalon - Stormsound
00:0000:00

Smaragd je eden izmed najlepših zemeljskih Kristalov Zelene barve, katerega so izkopavali že Inki in Azteki ter jih uporabljali za nakit in talismane (danes se največ uporablja v Duhovne namene), je že od nekdaj zelo privlačen za vsa ljudstva, ki so se z njim srečala. Njegov mističen izvor v Kolumbijskih Gorah mu daje tisto posebnost, katera buri duhove in žene ljudi, da ga že tisočletja iščejo kljub vsem nevarnostim, ki jim prežijo.

Smaragd je od nekdaj bil med osrednjimi Kamni v vseh kulturah in civilizacijah. V vseh religijah je bil cenjen zaradi svoje moči in prelepe Zelene barve. Inki in Kaldejci so mu pripisovali večjo vrednost kot Diamantu. Za Egipčane je bil simbol Večnega Življenja. Kot talismane so jih med drugimi uporabljali Aristotel, Aleksander Veliki, Kleopatra in Charlemagne.

Smaragd vpliva na četrti Energetski Center Zavesti. Odpira SRCE, povečuje intuicijo in stimulira psihične sposobnosti. Pomaga ozavestiti nevidno, nadaljnje ravnanje pa spremljata razum in Modrost. Ojača spomin in čistost misli. Je afrodiziak, ki dviguje energijsko raven vseh telesnih organov. Nošen v območju SRCA prinaša v življenje čustveno ravnotežje.

V starih časih so si z njim pomagali pri odpravljanju težav povezanih s Srcem, pljuči, hrbtenico in mišicami, pri okrevanju pri infekcijskih boleznih, težavah s sinusi, pri lajšanju težav povezane z diabetesom in revmo. Že od Aristotela dalje so ga uporabljali za lajšanje simptomov multiple skleroze in epilepsije.

Smaragd je Kamen SRCA; s tem mislimo na Univerzalno Ljubezen. Je zelo čist Kristal, ki simbolizira UPANJE, SOČUTJE in HARMONIJO vsega ŽIVLJENJA. Imenujemo ga tudi "KAMEN SRČNE LJUBEZNI". S svojo Zeleno Auro proži Zdravljenje na vseh ravneh in prinaša v Življenje Svežino in Vitalnost DUHA. Smaragd je Kamen Inspiracije in NESKONČNE POTRPEŽLJIVOSTI, Mojster ENOSTI in BREZPOGOJNE LJUBEZNI. 

bottom of page