top of page
Tres Irmaos - Mark Mancina & Orchestra & Phil Collins
00:0000:00

Palo Santo ali Sveti les (iz drevesa Bursera Graveolens) je zelo aromatično drevo. Šamani v Južni Ameriki so ga tisočletja uporabljali za zdravljenje raznih bolezni, za čiščenje in odstranjevanje negativne energije in predvsem za odganjanje zlih duhov. Od tod tudi ime Sveti – Santo, kateremu so nadeli španski osvajalci. Zaradi svojih izjemnih lastnosti je bil zelo cenjen pri Inkih. Vonj Svetega lesa je ekstremno pomirjajoč in oddaja zelo močno energijo, predvsem povečuje meditativno stanje in spiritualno pot. Njegov dim odganjanja komarje, mravlje in ostali mrčes. Drevo raste 40 let; ko odmre je potrebno še 10 let, da je primerno za pridobivanje kadila in eteričnega olja. 

PALČKE: 100% naravne in se lahko uporabljajo kot kadilo ali čaj. Kot kadilo jih lahko položimo na oglje ali pa jih prižgemo z ognjem (vžigalnikom) – primerno predvsem za odišavljanje doma, meditacijo, čiščenje negativne energije in odganjanje mrčesa.

STOŽCI: so primerni za odišavljanje in čiščenje doma, meditacijo in odganjanje mrčesa. So 100% naravni, narejeni iz žagovine Svetega lesa, brez umetnih lepil, kemikalij ali živalskih produktov.

Uporaba palčk in stožcev

Proti gripi, kašlju in astmi: povremo palčke Svetega lesa za 15 minut v vodi, prefiltriramo in po želji sladkamo s sladkorjem ali medom. Čaj pijemo ponoči.

Proti komarjem in ostalemu mrčesu: prižgemo palčko ali stožec v prostoru. Palčko lahko damo na oglje ali prižgemo z vžigalnikom.

Pri meditaciji ali spiritualnem obredu: prižgemo eno do dve palčki ali stožca. Če prižigamo stožce moramo imeti pravo posodo za kadilo, s primerno velikostjo odprtin, da pride do pravilnega izgorevanja. Stožec naj bi tlel od 20 do 25 minut.

Za popolno čiščenje doma in temeljito odstranitev slabe energije: prižgemo vsaj štiri palčke ali stožce na enkrat, če prostor ni prevelik. Posode za kadilo ne pokrivamo. Čistilni učinek je najboljši, ko je soba napolnjena z dimom tako, da se težko diha in se solzijo oči. Tako zadimljeno sobo pustimo vsaj tri ure.  

bottom of page