top of page
Song of Divine - Saint of Sin
00:0000:00

INGVERJEVA LILIJA
Absolut

20220830_103448.jpg
white-ginger-flowers-h-coronarium-painted-001-rich-franco_edited.jpg
white-ginger-flowers-h-coronarium-painted-001-rich-franco.jpg

Zgodba o Ingverjevi Liliji sega 5000 let nazaj. Starodavni kitajski filozof Konfucij je slavil njegovo zdravilno moč, za Rimljane pa je bil močan simbol bogastva in plodnosti. Ingverjevo Lilijo so v starem Rimu in Grčiji uporabljali predvsem kot zdravilo, v poznem srednjem veku pa je v Evropi pridobil veliko veljavo kot afrodiziak.
 

Hedychium Coronarium Koenig (družina Zingiberaceae) je botanično ime za večletno rastlino Belega Ingverjevega Metulja, imenovano Ingverjeva Lilija (čeprav le-ta ne spada v družino Lilij je zaradi podobnega videza osvojila isti naziv). Ime Hedychium izhaja iz grške besede 'hedys', kar pomeni sladek (v povezavi z vonjem), in 'chion', kar pomeni sneg v aluziji na goste bele cvetove. 

Ingverjeva ali Metuljeva Lilija je najbolj dišeča vrsta od vseh rož iz ingverjeve družine. Poznana je tudi pod imeni Ingverjev Metulj, Metuljeva Lilija in Beli Ingver. Njen koren je zdravilen antioksidant in ga poznamo kot koren Ingverja. Cvetovi simbolizirajo ljubezen in naklonjenost med dvema sorodnima dušama. 

Absolut cvetov ima čudovito cvetlično aromo. Kompleksna esenca pridobljena iz cvetov rastline, je omamna in prodorna. Absolut Belega Ingverja je znan po svoji aromatični sposobnosti, da vzbuja pomirjujoče stanje duha, zaradi česar je koristen pri meditaciji, duhovni uporabi, kot afrodiziak in pri aromaterapiji.

 

Uporablja se ga lahko v oljnih difuzorjih, v potpuriju, kot mešalna sestavina masažnemu olju, parfumu, kopalnemu olju, kopalni soli, gelih za kopel in prhanje, v oljih in kremah za nego, kot naravno dišavo pri izdelavi mila in izdelavi sveč. V aromaterapiji deluje predvsem pri umirjanju stresa, pomiritvi, meditaciji, jogi in duhovni sprostitvi.

bottom of page